Claeys & Casteels

Law publishing

Claeys & Casteels Law Publishers is een uitgeverij van juridische boeken, tijdschriften en andere content dragers over EU-regelgeving. Het bedrijf is op het gebied van EU Energie regelgeving marktleider in Europa en heeft bij het Europees mededingingsrecht de nummer drie positie. Sinds 2004 geeft Claeys & Casteels boeken en tijdschriften uit, sinds 2010 gebeurt dat vanuit de hoofdvestiging in Deventer. Bij Claeys & Casteels werken tien personen. 

Groot netwerk 
Claeys & Casteels beschikt over een netwerk van 250 specialisten uit 28 EU-landen uit de advocatuur, politiek, wetenschap, NGO’s en overheid. Zij verzamelen de informatie, duiden dit en maken het geschikt voor publicatie. De uitgaven vinden vervolgens hun weg naar de advocatuur, (academische) boekhandels, onderwijsinstellingen en (semi-) overheidsinstanties in alle 28 EU-landen. De laatste tijd komen er steeds meer abonnees bij van buiten de EU. Directeur Aernoud Oosterholt: “In het Midden-Oosten is steeds meer belangstelling voor de EU-energiewetgeving. Het besef dat we energieneutraal moeten gaan werken en dat de olievoorraad een keer eindig is, begint daar ook in te dalen. Ook China en de VS willen continu op de hoogte blijven van alle nieuwe wetgeving op deze gebieden in Europa. 

Groeipotentie in het oosten 
Aernoud wil nog wat meer groeien in Oost-Europa en het Midden-Oosten. Daar liggen nog veel groeimogelijkheden. Naast het uitgeven van tijdschriften, boeken en andere publicaties organiseert Claeys & Casteels ook events rondom de Europese uitgaven in Brussel en Wenen. Ook hier ziet het bedrijf mogelijkheden voor uitbreiding. 

Edicola Publishing 
Een van de ‘zuster’-ondernemingen van Claeys & Casteels is Uitgeverij Edicola Publishing bv, die non-fictie boeken uitgeeft over met name Sport, Reizen, Culinair, Hobby en Esoterie. Na het vertrek van uitgeverij Ankh Hermes uit Deventer vonden meerdere auteurs nieuw onderdak bij Edicola. Daarnaast brengt de uitgeverij een groot aantal magazines uit, waaronder Paravisie, Bres en Por Favor en vele geïllustreerde jaaragenda’s en scheurkalenders. 

Onder de naam PassePartout worden reisgidsen van vele Europese regio’s en steden op de markt gebracht. Veel focus lag daarbij op Zuid-Europa, maar dit wordt verbreed naar Noord- en West-Europa.

Export landen

Alle 28 EU-landen | China | Midden-Oosten | Verenigde Staten

Ceo

Claeys & Casteels Law Publishing | Aernoud Oosterholt