Communicatiebureau

Claim Your Aim

Communicatiebureau

In 2010 startte Stef Bloo zijn eigen bedrijf na een studie aan de Universiteit Twente. Afstuderen deed Stef bij een Twents radiostation. Wanneer hij daar niet met zijn afstudeeronderzoek bezig was, verkocht hij radiocommercials. Tijdens verkoopgesprekken met geïnteresseerde ondernemers signaleerde Stef veel behoefte aan andere doeltreffende communicatiemiddelen. Denk aan een goede website, fraaie huisstijldocumenten, online marketing en combinaties daarvan met offline promotiematerialen. Stef besloot zich hierop te gaan focussen. In 2018 is het bedrijf doorgegroeid naar een communicatiebureau waar zeven professionals werken. Vanuit Deventer bedienen zij klanten in diverse regio’s, maar het merendeel bevindt zich in de gemeente Deventer & Voorst.

Producten & Diensten

Bij iedere opdracht heiligt het doel van de opdrachtgever de middelen. Hierdoor zijn de diensten van Claim Your Aim zeer divers. Per opdracht wordt bepaald of Claim Your Aim strategie én uitvoering oppakt of als strategische projectmanager fungeert bij de begeleiding van externe professionals.

Zo variëren de diensten van het bepalen van een strategie tot en met het vertalen van deze strategie in een website, webshop, online/offline marketingtraject, videoproducties, software, apps en promotiematerialen zoals posters, banners, flyers, magazines en brochures. Veel werk wordt verricht door het eigen team. Ook worden er regelmatig gespecialiseerde samenwerkingspartners ingeschakeld die vaak op loopafstand van Claim Your Aim in de Deventer binnenstad gevestigd zijn.

Boerinnen Kalender

Stef zijn aandacht werd in 2011 getrokken door een bericht in de Duitse media over agrarische pin-up kalenders in de Alpenlanden. Gekscherend en vastberaden tegelijk stuurde Stef een persbericht naar de Telegraaf dat hij op korte termijn een Nederlandse boerinnenkalender zou lanceren. Niet met Alpenmeisjes, maar echte Nederlandse boerinnen. De Telegraaf belde Stef direct na ontvangst en pakte met een publicatie op de voorpagina groots uit. De volgende ochtend werd Stef wakker gebeld door radio-dj Chiel Beelen en later door Radio 538. Nu was er geen weg meer terug; er werd snel een website gelanceerd en de eerste aanmeldingen van de boerinnen stroomden binnen.

Van de boerinnenkalender voor 2012 werden 2.000 stuks verkocht. Sindsdien is het hard gegaan. De kalender van 2019 telt een oplage van ruim 10.000 stuks en is daarmee misschien wel de meest verkochte kalender van Nederland. Eind 2018 was deze uitgave “de hardloper” van Bol.com. Tevens zijn er 4.000 boerenkalenders gedrukt waardoor de totale oplage nu uitkomt op 14.000 stuks.

Vrij snel na de lancering van de eerste kalender kwamen er ook inzendingen van Belgische boerinnen binnen. Toen een aantal van hen op de kalender verscheen, groeide het concept ook in ons buurland in populariteit. Vanaf dat moment werd het een echte Benelux-productie met ook steeds meer afzet in België. Datzelfde jaar meldde de Duitse kalendermakers zich om voortaan jaarlijks foto’s te kopen of leasen van Stef.

Toekomst

De afzet van de kalender groeit nog steeds en hetzelfde geldt voor het klantenbestand van het communicatiebureau. Daarbinnen zou Stef graag nog meer samenwerken met bedrijven en organisaties die veel waarde hechten aan MVO. Stef: “Ons team is zeer bij dit onderwerp betrokken.”

Export landen

België | Duitsland

Ceo

Claim Your Aim | Stef Bloo