Continental Bakeries

Koek Bakkerij

Bussink Deventerkoek (sinds 1593) een van oorsprong Deventer familiebedrijf, opereert in een nichemarkt. Deventerkoek en Bijtjes. Welk bedrijf in Deventer heeft deze lekkernij niet op de koffietafel staan?

Bussink heeft vele eigenaren gekend, voordat in 1975 Continental Bakeries Bussink overneemt. “In rustiger vaarwater belandt in 1975, is in Deventer in 2009 een nieuwe productielijn gebouwd, zodat kan worden ingespeeld op de vernieuwingen in de ‘food-cookie’ sector”, vertelt plantmanager Willem van Straaten. Opgegroeid in de bakkerswereld heeft hij veel ervaring opgedaan bij verschillende bedrijven voordat hij bij Continental Bakeries in dienst treedt. Ook binnen deze branche gaan de ontwikkelingen snel. De vraag van de consument houdt je scherp en alert.

Continental Bakeries met de vestiging van Bussink in Deventer ontwikkelt verschillende koekrepen om aan de vraag van de consument te voldoen, met succes! Een tussendoortje, een hapklare ‘bite’ om mee op reis te nemen. Continental Bakeries heeft met het Bijtje een mooie voortrekkersrol vervuld voor de koekmarkt.

De belangrijkste producten van Continental Bakeries vestiging Deventer zijn: Deventerkoek, Bijtjes, Gemberkoek en ontbijtkoek. 33% procent van de koekproductie is bestemd voor de export.
Export vindt onder andere plaats naar Duitsland en Frankrijk. In Duitsland vindt de grootste afname van ontbijtkoek plaats in de herfst. Een seizoensgebonden artikel voor stoofpotjes en voor de kerst is de koek de winkels uit. Naar Frankrijk wordt koek geëxporteerd om als luxe amuse te worden gepresenteerd. Haute cuisine: koek gelardeerd met foie gras. Hoe lekker kun je het (laten) (s)maken? Een prachtig product in een jasje dat binnen de eetcultuur van een land en haar keuken past.

In Deventer wordt 24/5 gewerkt, waarvan 46 mensen in vaste dienst. Voor productiepieken wordt gebruik gemaakt van een poule oproepkrachten.

Export landen

België | Duitsland | Frankrijk

Ceo

Continental Bakeries | Willem van Straaten