CuliConcepts & Saus.Guru

Sauzen

CuliConcepts

Het begon allemaal in 2015. Twee professionele chef-koks, die allebei hun sporen in de culinaire wereld hadden verdiend, sprongen in een nieuw avontuur door een kleine private label sauzenmakerij te starten. Rutger Schipper, CEO: “Wij ontwikkelen en produceren private label ‘vloeibare smaakmakers’, lees saus in de breedste zin van het woord, en verpakken deze naargelang de wens van de klant in bulk (IBC) of portion packs sachets en alles wat er tussen zit. Maatwerk dus, zowel in smaak als in verpakking.”

Kracht en Kernwaardes

De kracht van het bedrijf zit in de producten. Door de culinaire achtergrond van beide ondernemers worden de producten anders bedacht en geproduceerd dan in de markt gangbaar is. Rutger Schipper: “Goede koks hechten waarden aan het werken met grondstoffen van hoge kwaliteit en aan het juiste bereidingsproces. Deze twee pijlers zijn essentieel als het om kwaliteit gaat.” Het CuliConcepts-team is er trots op dat alleen met de allerbeste en natuurlijke ingrediënten wordt gewerkt onder kwaliteitsbewaking van FSSC22000 Lloyd’s Register.

Door de relatief kleine en specifieke procesinrichting is het bedrijf is staat flexibel in te spelen op verschillende marktinvloeden. Door de toepassing van een hoge mate van ambachtelijke bereidingstechnieken ontstaan er smaken die dichtbij klassieke keuken staan. Deze basisprincipes maken de producten uniek. Een derde belangrijk onderscheidend vermogen is het snel in relatief kleine oplages kunnen leveren, maar ook grote batches voor bijvoorbeeld industrie en retail kunnen verwerken.

Saus.Guru

CuliConcepts is tevens de producent van het merk Saus.Guru. Maurice Walraven, CEO; “ Saus.Guru hebben we in 2016 het leven geroepen om te weerspiegelen wat we bij CuliConcepts doen en kunnen. Het doel was om het keuzeaanbod in het sauzenschap te verbeteren en te verbreden met nieuwe en bijzondere smaken, met zowel conventionele als onconventionele ingrediënten.” Dankzij de uitgebreide ervaring van beide ondernemers in topkeukens en de culturele invloeden die ze hebben meegebracht van hun vele verre en exotische reizen, ontstonden de meest verrukkelijke smaakcombinaties. Dit is in de markt niet onopgemerkte gebleven.

Het bedrijf groeide en bestaat inmiddels uit negen medewerkers. Het assortiment beslaat inmiddels meer dan 50 producten. Deze woorden allemaal ontwikkeld en geproduceerd op de eigen locatie in Twello. Saus.Guru producten liggen onder andere in het schap bij Albert Heijn, Delhaize, Edeka, Rewe en Hanos. Via de eigen webshop en een internationaal netwerk van andere grote en kleine online spelers kunnen consumenten de producten gemakkelijk bestellen.

Voor de toekomst wordt verdere groei verwacht. Er valt nog veel te winnen in verdichting van de export naar Duitsland en Scandinavië. Ook lonken markten in Zuid-Europa als Spanje en Italië. Dankzij positieve mond-op-mondreclame, goede presentatie en vindbaarheid op internet en gerichte acquisitie zal dit de komende jaren bereikt worden.

Export landen

11 landen in West-Europa |

Via internet | De rest van de wereld op een handvol landen na

Ceo

CuliConcepts & Saus.Guru | Rutger Schipper | Maurice Walraven