Bekers recyclen

Cupcare

Bekers recyclen

Cupcare Company is in 2012 opgericht door Maarten Wernsen. Hij werkte destijds voor een grote bekerproducent en zag mogelijkheden om deze recyclen in plaats van deze weg te gooien na éénmalig gebruik. Sindsdien faciliteert Cupcare Company de inzameling van zowel kunststof als kartonnen drinkbekers en draagt zorg voor de recycling daarvan. Sindsdien zijn miljarden bekers gerecycled en zo niet op de afvalberg terecht gekomen. Nu voegt Cupcare Company een nieuwe activiteit aan de bedrijfsactiviteiten toe: internationale verkoop van 100% gerecyclede afsluitbare drinkbekers. .

Dealerschap voor Europa

Ongeveer vijf jaar geleden kwam Maarten op een beurs in contact met het Engelse bedrijf Circular&Co. Dit is een bekroond circulair ontwerpbureau aan de noordkust van Cornwall dat bruikbare, duurzame oplossingen creëert in alle producten die ze maken, zoals huisborden van gerecyclede plantenpotten en getijdenklokken van gerecyclede melkflessen. Nu hebben zij de Circular Cup ontworpen: een afsluitbare drinkbeker die volledig van gerecyclede plastic PET-flessen is gemaakt. Cupcare Company is gevraagd om deze beker in de EU te gaan verkopen.

Zeer gewild bij de grote merken

De Circular Cup heeft al een vliegende start gemaakt. Zo verkoopt de bekende Amerikaanse koffieketen Starbucks deze topbeker bij haar ruim 30.000 fillialen in 44 landen in de wereld. Dankzij het werk van Cupcare Company is de Circular Cup ook een bekende verschijning geworden in Nederland. Ze zijn onder andere te koop bij alle AH to Go’s, op alle stations bij de Kiosk, Julia’s en de Stationshuiskamer. Ook verkoopt La Place filialen de bekers landelijk. Verder bestellen veel organisaties deze bekers voor hun relaties en personeelsleden. Zo heeft een grote bank en diverse ministeries de bekers voor alle personeelsleden gekocht. De bekers zijn vanaf 500 stuks te verkrijgen in verschillende kleuren voorzien van eigen logo en / of slogan.

Opschalen naar het buitenland

De markt is groot voor de Circular Cup. Er komen online veel aanvragen binnen. De binnenlandse markt is al goed voorzien met een verwachte jaarafzet van 100.000 bekers. Maarten verwacht ook veel van de omzet uit Europa: we krijgen al veel aanvragen online binnen en het leuke is dat daar soms ook landen ver buiten Europa bijzitten, zoals recentelijk Dubai. We zetten nu een dealernetwerk op in Europa en wie weet ook verder weg. Zo lonkt Zuid-Amerika, ik spreek vloeiend Spaans en dat maakt zaken doen een stuk makkelijker.

Export landen

Europa | Soms erbuiten

Ceo

Cupcare | Maarten Wernsen