Vintage design winkel

& de Wolff

Vintage design winkel

Tim Erpenbeek de Wolff heeft – ‘altijd al gehad’- een passie voor vintage design. Hij wordt blij van kwalitatief mooie stukken met een strakke vormgeving. Van spullen met een verhaal die al geleefd hebben. ‘Vintage design is van alle tijden, want de spullen blijven mooi, zijn kwalitatief hoog én tijdloos’. Op de site van &DEWOLFF staat een unieke selectie van vintage design. Van klassiekers als de Chandigarh chair van Pierre Jeanneret tot de lampen van Joe Colombo of vazen van Enzo Mari.

ONLINE & SHOWROOM

Tim Erpenbeek de Wolff startte in 2017 met zijn vintage design winkel &dewolff in de Kleine Overstraat in Deventer. De winkel groeide binnen no time uit tot een begrip, in Deventer, maar ook ver daarbuiten. En dat laatste gaf de doorslag om de winkel eind 2020 te sluiten en alleen nog online verder te gaan. ‘De belangstelling uit het buitenland is groot. Naast Europa en de Verenigde Staten is er steeds meer belangstelling uit landen als Japan, Zuid Korea en de Filipijnen. Een grote groep mensen omarmt het westerse design vanaf de jaren ’50 van de vorige eeuw tot nu. Internet maakt de wereld klein: veel particulieren weten de site van &DEWOLFF te vinden. Daarnaast zijn er ook goede contacten met gespecialiseerde handelaren. Dit betekent dus herhalingsaankopen’. Voor wie de stoelen, tafels, lampen en overige objecten ‘in het echt’ wil zien, is er de showroom aan het Bergkerkplein 7 in Deventer. Op afspraak kan men hier terecht.

CONSIGNATIE & TAXATIE

Naast de inkoop en verkoop van stukken, neemt &DEWOLFF ook stukken in consignatie. ‘Tegen een vooraf overeengekomen provisie wordt het gehele verkoopproces begeleidt. Dat omvat fotografie, transport en natuurlijk de daadwerkelijke verkoop. Voordeel is dat gebruik kan worden gemaakt van het (internationale) netwerk maar het resulteert bovendien in een hogere prijs voor de verkoper’.

Door de jarenlange expertise kunnen stukken ook ter taxatie worden voorgelegd. De waardebepaling is gratis en leidt vaak tot verrassende resultaten.

Export landen

West-Europa | USA | Japan | Zuid-Korea | Filippijnen

Ceo

& de Wolff | Tim Erpenbeek