Slijtvast rubber en Lopende banden

Derus Belting

Slijtvast rubber en Lopende banden

Opgericht in 2008 is Derus Belting nu alweer aardig wat jaren actief in Deventer. Het bedrijf begon op de Gronigerstraat en is in mei 2020 verhuisd naar een prachtig splinternieuw pand aan de Industrieweg.

Russische oorsprong

Onder de bezielde leiding van de heren Amir Shapsog en Igor Rogov, beiden van oorsprong afkomstig uit Rusland, Sotsji aan de Zwarte Zee. Nu al weer lang in Nederland en zeer goed Nederlands sprekend, maar met een duidelijk Russisch accent!

Slijtvast rubber en lopende banden

De business van Derus Belting BV bestaat uit de productie, bewerking en confectioneren van transportbanden en de productie van slijtvast rubber voor vele toepassingen. Dit alles volgens eigen inzicht en ontwerp van slijtvast rubber, uniek in Europa (en de wereld).

Afnemers voor het slijtvast rubber zijn bijvoorbeeld de betonindustrie, steenfabrieken, recycling plants in papier, plastic en puin uit de bouw.

Ten opzichte van ander slijtvast rubbermateriaal zijn de producten van Derus Belting BV:

– Niet hechtend, blijft schoon

– Veel sterker, minder kwetsbaar

– Met een langere levensduur

– Zeer concurrerend in prijs dus met een voortreffelijke prijs-kwaliteit verhouding

Kortgezegd houdt het bedrijf zich vanuit de nieuwe vestiging in Deventer bezig met reparatie en het vervangen van rubber, metalen en kunststof banden. Polyurethaan afdichtingen op maat, polyurethaan bunker en gootbekleding. Daarnaast ook transportrollen, aandrijfrollen bekleden, band afschrapers, polyurethaan en wolfram carbide.

Veel activiteiten

Bij Derus Belting dus activiteiten als producent, groothandel en reparateur. Voor een groot aantal afnemers in binnen-en buitenland. Van steenfabrieken en betonindustrie, tot producenten van levensmiddelen. Overal waar intern transport via lopende banden aan de orde is, is Derus Belting een partner.

Klaar voor de toekomst

Het bedrijf is nu in een fase waar meer nadruk wordt gelegd op productontwikkeling met veel oog voor kwaliteit, degelijkheid en ook voor MVO, dat steeds belangrijker wordt in de interne transportsystemen. Dit alles om de onderscheidende marktpositie, nu vooral benadrukt door de uitmuntende kwaliteit van slijtvast rubber van Derus Belting, verder te ontwikkelen en inhoud te geven.

Naast productontwikkeling natuurlijk ook marktontwikkeling, waarbij het bedrijf graag haar marktposities in Duitsland en België verder uitbouwt en daarnaast ook klanten in Polen wil bereiken.

Export landen

België | Duitsland 

Ceo

Derus Belting | Amir Shapsog | Igor Rogov