Logistieke oplossingen voor Healthcare

Dir-active

Logistieke oplossingen voor Healthcare

Dir/Active is een toonaangevend softwarebedrijf met kantoren in Deventer en Tilburg van waaruit de webbased software applicatie iTransport wordt ontwikkelt, verkocht en geïmplementeerd. Het bedrijf bestaat sinds 2002 en sinds 2019 in zijn huidige vorm. Met 12 collega’s, onze partners en een externe ontwikkelpartij bedienen zij ruim 270 zorglocaties (voornamelijk ziekenhuizen) in onder andere Nederland, België, Frankrijk, Italië, Duitsland en Zwitserland.

Real-time communicatie en informatie systeem

iTransport is een eenvoudige standaard software oplossing om het proces voor alle vormen van vervoer in en rondom zorginstellingen te optimaliseren. Het stelt organisaties in staat om de taken voor onder andere patiëntenvervoer (intern en extern), logistiek en schoonmaak eenvoudig te organiseren, efficiënt uit te voeren en de voortgang te bewaken. iTransport zorgt er namelijk voor dat alle geplande en ad-hoc taken op een eenvoudige manier worden vastgelegd, toegewezen en uitgevoerd. De kern van iTransport is een algoritme voor het automatisch toewijzen van taken aan beschikbare medewerkers. Dat is handig, want elke activiteit is traceerbaar en wordt real time gecontroleerd en bijgestuurd. Dit zorgt voor een optimale en directe communicatie tussen patiëntvervoerders, verpleegafdelingen en behandelafdelingen.

Olaf Zernitz is sinds 2019 directeur bij dir/Active. Als ervaren IT-ondernemer ziet hij grote kansen voor iTransport in de markt. Olaf: “Ons product is uniek! Er zijn weliswaar vergelijkbare zelfstandige oplossingen in de markt en oplossingen die geïntegreerd zijn in bestaande EPD applicaties, maar deze oplossingen bieden minder specifieke functionaliteiten om het interne logistieke proces te optimaliseren”. Deze propositie geeft dir/Active een unieke positie in de markt. Het bedrijf is met een marktaandeel van 70% marktleider in België en in Nederland werken onder andere het Erasmus MC en Ziekenhuis Gelderse Vallei met iTransport.

Ambitie

Door de recente maatschappelijke ontwikkelingen is niet alleen het nut maar ook de noodzaak duidelijk geworden dat IT een onmisbare schakel is in de zorg. Met haar kennis, kunde en producten levert dir/Active een essentiële bijdrage in het optimaliseren van logistieke processen in de zorg. Samen met partners wordt op dit moment gewerkt aan een uitrol naar meerdere landen in Europa en daarbuiten. Voor de korte termijn ligt de focus op Frankrijk, Zwitserland en Spanje en gevolgd door Scandinavië. Dit moet leiden tot een verdubbeling van de omzet in de komende twee jaar.

Export landen

België | Frankrijk | Italië | Duitsland | Zwitserland

Ceo

Dir-active | Olaf Zernitz