Metalen producten/halffabricaten

Disselhorst Metaal

Metalen producten/halffabricaten

Disselhorst Metaal is een toonaangevende specialist als het gaat om de toelevering van metalen producten/halffabricaten, gemaakt met plaatwerktechnologie. Het bedrijf groeit snel. In de afgelopen zeven jaar is het bedrijf gegroeid van vijftig naar negentig medewerkers. Het bedrijf beschikt over een geavanceerd machinepark, met o.a. lasersnijmachines, ponsmachines, kantbanken, lasmachines en een poedercoatinglijn.

Producten & Diensten

Disselhorst Metaal maakt al tientallen jaren hoogwaardig plaatwerk voor de machinebouw, carrosseriebouw, interieurbouw en landbouw. De activiteiten variëren van het maken of programmeren van een ontwerp tot het assembleren en monteren van halffabricaten, lasersnijden, ponsen, zetwerk, laswerk en poedercoaten.

Zetwerk is één van de specialiteiten van Disselhorst Metaal. Harry de Velde: “Wij zijn in staat om door flexibiliteit en innovatie optimaal in te spelen op de wensen van onze klanten. Wij zijn sterk in het produceren en leveren van grote, seriematige opdrachten, maar kunnen ook kleinschalige projecten ‘just in time’ verzorgen.”

De hypermoderne zetautomaat, een kantbank met robot en een negental kantbanken tot 320 ton staat garant voor zetwerk op zeer hoog niveau. Verder beschikt Disselhorst Metaal beschikt over een volledig computergestuurde ponsmachine en combi (laser & pons) met bijna onbeperkte mogelijkheden. Deze machines voorzien rvs, aluminium en staal tot acht millimeter moeiteloos en zeer nauwkeurig van gaten, contouren, doordrukkingen en draadtappen. De ponsmachine en een lasermachine zijn aangesloten op het geautomatiseerde magazijn waardoor de productie ook ’s nachts en in de weekenden – onbemand – doorgaat.

Exportambitie

Disselhorst Metaal groeit jaarlijks met zo´n 10% tot 15% per jaar. Het gros van de klanten zit verspreid over heel Nederland met aansprekende namen als ASML, Demcon en dichter bij huis Voortman uit Rijssen en Geurtsen uit Deventer.

Export vindt plaats naar diverse klanten in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De focus ligt op het vergroten van de binnenlandse markt en het verdichten van de export naar Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ook wordt gekeken naar de exportkansen op de Franse markt.

Export landen

Duitsland | Verenigd Koninkrijk

Ceo

Disselhorst Metaal | Harry de Velde