Bouwen en onderhouden van contentsystemen

Divitel

Bouwen en onderhouden van contentsystemen

Divitel helpt video van A naar B. Voor broadcasters, operators en content creators ontwerpen, bouwen en onderhouden we de systemen die video content naar de TV, desktop of mobiele device stuurt. Met een portfolio aan klanten dat de hele wereld beslaat en namen als ZDF, T-Mobile en Ziggo zorgt dit Apeldoornse bedrijf dat tientallen miljoenen mensen dagelijks televisie kunnen kijken.

Het bedrijf is in 1996 gestart. Nu, 20 jaar later, telt het ruim 60 medewerkers in Nederland, Duitsland en de Cariben en heeft een omzet van enkele tientallen miljoenen. Toenemende technische complexiteit en de veranderende eisen die eindgebruikers aan video stellen, maken dat de hulp van een kennisclub als Divitel steeds vaker wordt ingeschakeld.

Het buitenland is voor Divitel een relatief begrip. Doordat het bedrijf alle kennis en oplossingen in de cloud heeft gezet, is het een virtuele organisatie en kan hun kennis op vele plekken in de wereld gebruikt worden. Dat neemt niet weg dat het bedrijf wel een aantal landen heeft waar ze zich in het bijzonder op richt.

Naast Nederland zijn dat Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en de Cariben. De toetreding tot de Duitse markt is voor Divitel een mooi voorbeeld van een geslaagde exportprestatie. Destijds schreven ze zich in voor een tender bij de ZDF. Zij waren bij de BBC al met soortgelijke activiteiten bezig, wat uiteraard niet onopgemerkt bleef en kwamen met een scherpe prijs. Zo wonnen ze de tender en is ZDF nog steeds hun klant. Dat leidt weer tot nieuwe klanten in Duitsland, want Divitel is ook betrokken bij een project van de Bayerische Rundfunk, waarbij kijkers via een VR-bril live bij de uitzending aanwezig kunnen zijn. Op dit moment produceert Divitel 50% voor het buitenland, als het aan het bedrijf ligt groeit dit naar 80% en willen ze hun producten vooral ‘as a service’ leveren.

 

 

Export landen

 | Duitsland | Oostenrijk | Griekenland | Cariben | Zwitserland

Ceo

Divitel | Hans Kornmann