Medische systemen

Dovideq Medical Systems

Medische systemen

Dovideq Medical Systems ontwikkelt en produceert testapparatuur, zodat ziekenhuizen kunnen bewijzen dat hun medische apparaten veilig en bruikbaar zijn. Momenteel zijn we gespecialiseerd in meetinstrumenten die worden gebruikt bij minimaal invasieve chirurgie. Het huidige productassortiment is gericht op Centrale Sterilisatieafdelingen van professionele ziekenhuizen en commerciële CSD’s, die inzicht krijgen in het endoscoopgebruik als geheel en endoscoop specifiek. De systemen verlagen de totale bedrijfskosten, kostbare uitvaltijd van OK’s en verhogen de efficiëntie en effectiviteit door vitale processen, waaronder reparaties en de controle daarvan, te automatiseren.

Geldbesparend

Uit onderzoek in Nederlandse operatiekamers blijkt dat 4% van de endoscopen niet goed functioneren. In het buitenland ligt dit percentage nog een stuk hoger, tot wel 10%. Het testen van de endoscopen gebeurt snel en eenvoudig. Defecten worden direct gesignaleerd en de endoscoop kan ter reparatie worden aangeboden. Dit voorkomt last minute annuleringen van operaties. Reparaties kunnen ook onafhankelijk worden gecontroleerd. Een gemiddeld OK team kost gemiddeld tussen de 2.000 en 4.000 euro per uur. Dit heeft er mede voor gezorgd dat dergelijke testsystemen via EU-wetgeving verplicht gaan worden voor ziekenhuizen.

Prijswinnende producten

Naast de Endoscooptester zijn andere belangrijke producten de GuideControl™ en LeakControl™. Dit is een intelligente lichtgeleiderkabeltester en een lektester voor endoscopen, speciaal ontworpen voor de Centrale Sterilisatieafdeling. De DoviSCAN en DoviRead zijn een slimme en compacte scanners voor datamatrix codes en RFID codes, speciaal ontworpen voor medisch gebruik. Dat DOVIDEQ een uitstekend product heeft ontwikkeld blijkt onder andere uit het winnen van de Young Technology Award, MKB Export award, Shell Live Wire award en de Nationale Zorginnovatie award. De producten worden in eigen beheer ontwikkeld en bij de moederorganisatie Con-Vergence Industry in Enschede geproduceerd.

Samenwerking met distributeurs over de wereld

De systemen van Dovideq besparen de ziekenhuizen veel geld en het zorgt voor overzichten en inzicht die tot voor kort niet mogelijk waren. Op dit vlak is er wereldwijd slechts weinig concurrentie. De producten van Dovideq zijn onderscheidend door de hoge standaard van techniek, automatisering en gebruiksgemak. Dit maakt dat de productaanvragen uit de hele wereld komen. Van België tot El Salvador aan toe. Export vindt al plaats in Europa en de USA en Canada. Dovideq werkt graag samen met distributeurs die de lokale markt goed kennen. Focus ligt de komende periode op de grotere landen in de EU. Met een beginnende export naar Brazilië lonkt Zuid-Amerika ook.

Export landen

België | Duitsland | Frankrijk | Spanje | Groot-Brittannië | Ierland | Denemarken | USA | Canada