IJzerdraad

Drabor

IJzerdraad

Ruim 40 jaar geleden is Jacques van Bortel met 3 machines gestart op het terrein van de toenmalige betonfabriek in Terwolde. Hij zag destijds dat er een markt was voor het op maat leveren van ijzerdraad. Zoon Onno heeft eerst zijn studie bedrijfskunde afgerond en heeft destijds samen met een compagnon, en later alleen, het bedrijf voortgezet en is nu sinds 8 jaar directeur van Drabor met 33 werknemers op de locaties Terwolde en Vaassen.

Welk soort ijzerdraad u ook zoekt, grote kans dat Drabor u hiervoor de juiste aanbieding kan maken. Drabor is de specialist op het gebied van ijzerdraad in verschillende kwaliteiten, of het nu op staf, rozet, coil of ring is. Drabor is gespecialiseerd in het richten van draad op staven. Hiervoor beschikken zij in hun fabriek over een modern machinepark van 50 richt- & knipmachines. Door dit machinepark zijn zij als geen ander in staat om snel staven te leveren in de gewenste kwaliteit, op de juiste lengte en in de juiste hoeveelheden, dit alles tegen zeer concurrerende prijzen, ongeacht de hoeveelheid.

Tot het leveringsprogramma behoren o.a.:

· Blank draad

· Verzinkt draad

· Verkoperd draad

· RVS draad

· Zwart gegloeid (pers)draad

De rollen ijzerdraad worden grotendeels in Europa ingekocht. Maar ook deels in India, Indonesië, China. Belangrijk hierbij zijn de ijzer-, schroot- en zinkprijzen. Het zijn veelal bestaande relaties waaraan wordt verkocht.

De producten waarvoor zij ijzerdraad leveren zijn bv. ophangdraden voor de verzinkerijen, emmerbeugels, machine onderdelen voor lopende banden, winkelschappen, displays, verfrollers, hekken en persdraad voor balenpersen. Er wordt ook veel geleverd aan de recycling industrie, de hele milieubranche is een belangrijke afzetmarkt.

De directeur is trots op zijn langdurige relaties met klanten en kent bijna geen personeelsverloop. De groei van de onderneming maakt hem ook trots alsmede de technische innovaties m.b.t. het knippen en richten van ijzerdraad.

Drabor ziet dat er verhoogde eisen worden gesteld aan de producten i.v.m. de gerobotiseerde productie. Continuïteit van de kwaliteit wordt ook steeds belangrijker zoals bv. rechtheid en de lengte toleranties worden kleiner.

Het verder automatiseren en robotiseren van de processen is een continue proces naast meerdere eigen ontwikkelingen. Ook zijn er inmiddels verpakkingsrobots aanwezig.

Export landen

Europa

Ceo

Drabor | Onno van Bortel