Beschermhoezen voor motoren, scooters en fietsen

DS Covers

Beschermhoezen voor motoren, scooters en fietsen

Begin 2012 stelden de Apeldoornse broers David en Steven Hunink via een gezamenlijke hobby vast dat er op het gebied van hoogwaardige beschermhoezen voor motoren, scooters en fietsen in Nederland en omliggende landen geen specialist bestond. Na een uitgebreid haalbaarheidsonderzoek werd later dat jaar DS COVERS bij de Kamer van Koophandel geregistreerd.

Het assortiment waarmee de markt werd benaderd bestond uit één motorhoes, één fietshoes en één scooterhoes. Deze werden initieel business-to-consumer aangeboden op een Nederlandstalige website. Sindsdien wordt het assortiment voortdurend verbeterd en uitgebreid en worden nieuwe verkoopkanalen onderzocht en benut. Vandaag de dag vinden verkopen door heel Europa plaats via de eigen meertalige website, een netwerk van groothandels- en distributiepartijen en diverse market places (o.a. Bol.com, Amazon).

Assortiment

De voortdurende ontwikkeling van het assortiment vindt plaats in Apeldoorn waarbij de productie wordt uitbesteed aan zorgvuldig geselecteerde partijen in het Verre Oosten en Europa. Het assortiment bestaat inmiddels uit een brede selectie beschermhoezen voor o.a. auto’s, motoren, scooters, fietsen/bakfietsen, quads en scootmobiels. Diverse assortimentsuitbreidingen zitten in de pijplijn.

Volledig op maat gemaakte autohoezen

Een groot deel van het huidige assortiment wordt in serie geproduceerd en is uit voorraad leverbaar. Vanaf het moment dat DS COVERS startte met het aanbieden van autohoezen, kwamen er veel vragen binnen naar autohoezen geschikt voor minder voor de hand liggende auto’s, zoals pick-up trucks, Amerikaanse oldtimers, et cetera. Het idee om autohoezen op maat te gaan produceren was geboren en inmiddels is deze productgroep een groot succes. Deze exclusieve autohoezen worden op bestelling geheel naar de wensen van de klant en volledig afgestemd op de auto in kwestie geproduceerd.

Organisatie

De huidige organisatie bestaat uit een team van vaste medewerkers aangevuld met freelancemedewerkers. Logistiek is volledig uitbesteed aan een Apeldoorns fulfilment bedrijf. David maakt inmiddels geen deel meer uit van DS COVERS (hij is elders in deze site te vinden als directeur van Haco Tail Lift Parts).

Export landen

Duitsland | Frankrijk | België | Denemarken

Ceo

DS Covers | Steven Hunink