Kunststoffen

DS Groep

Kunststoffen

DS-Kunststoffen opgericht in 1982 is later na een aantal overnames de DS-groep gaan heten en is een grote kunststof leverancier met meer dan 30 jaar ervaring. Ze leveren zowel kunststof halffabricaten als eindproducten aan diverse bedrijven en sectoren. De DS-groep opereert vanuit meerdere locaties in het land en heeft daardoor het voordeel van een regionale partner met korte communicatielijnen.

Of het nu gaat om het zagen en bewerken van kleine kunststof WC bordjes, of platen van 6 meter voor een achtergrond op het songfestival, voor alle afmetingen kunt u bij de DS-groep terecht. DS levert reclame-, technische- en bouwkunststoffen voor de interieurbouw, reguliere bouw, sign & display branche en de industrie. De toepassingen van kunststoffen worden steeds breder, de reparaties steeds makkelijker en ook de kennis is enorm verbeterd, zowel voor exterieur als interieur.

Met een team van 15 personen in de vestiging Apeldoorn (hele DS-groep telt 60 werknemers) leveren ze een groot assortiment aan zeer verschillende soorten klanten met heel uiteenlopende wensen. Het streven is om binnen 24 uur het juiste materiaal op de juiste maat op de juiste plek te krijgen.

Vanwege Covid-19 kwamen er in 2020 extreem veel aanvragen voor heldere materialen binnen, echter de evenementen branche en standbouw vielen nagenoeg stil in die periode. Een deel van al het acrylaat zal t.z.t. door toeleveranciers omgesmolten worden en vervolgens weer ingezet worden voor andere doeleinden. Ook zal een deel van de preventieschermen voor langere tijd op de kantoren in gebruik blijven, want het heeft wel een griepgolf en vele verkoudheden voorkomen.

Bij de DS-groep ontbreken maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en duurzaamheid natuurlijk niet in hun beleid. Van carbon footprint, het streven naar FSC / PEFC / BREEAM certificaten voor verschillende producten, het vinden van producten in verantwoorde landen en bij verantwoorde producenten, alsmede het sociale beleid wat zij voeren dragen bij aan vertrouwen dat er verantwoord en bewust wordt om gegaan met de samenleving en het milieu. In de praktijk dragen minimalisatie van zaagafval, hergebruik van materiaal, zoeken naar alternatieven voor bestaande materialen, allemaal bij aan het streven naar duurzaamheid binnen de onderneming.

Verkoop: 80% Nederland, rest naar België, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk

Export landen

België | Duitsland | Frankrijk | Oostenrijk

Algemeen directeur

DS Groep | Klaas Heijs