Verkoopkantoor

Dunlop Hiflex

Verkoopkantoor

Aan de Deventer Hunneperkade is het verkoopkantoor gevestigd van Dunlop Hiflex een, onderdeel van het Italiaanse moederbedrijf Alfagomma SpA. Dunlop Hiflex is een ‘brand’ dat behoort tot de Alfagomma Group, een speler van wereldformaat en Europees marktleider in hydraulische slangen. Bij de start van het bedrijf in 1956 lag de focus op het produceren van slangen. Sinds de jaren negentig van de vorige eeuw zijn daar de andere componenten bijgekomen en is de onderneming een complete leverancier geworden voor vloeistofoverbrenging zoals olie.

Gerrit Fransen zwaait de scepter op het verkoopkantoor in Deventer, van waaruit met zeven mensen de Benelux wordt bediend. Fransen verteld honderduit over zijn bedrijf, dat hydraulische slangen levert in allerlei soorten en maten voor diverse industrieën, van de offshore tot de agrarische sector.

Dunlop Hiflex, van oorsprong een Brits bedrijf, werd in 2005 door Alfagomma Group overgenomen. Alfagomma kent een vlakke organisatiestructuur, korte lijnen waardoor er snel wordt geschakeld. Het bedrijf heeft verdeeld over vijf continenten 20 fabrieken en 85 verkoopkantoren in 21 landen, maar Italië blijft de basis. En een jaaromzet van 405 miljoen euro.

Dunlop Hiflex, hydraulische slangen, kunnen voorzien zijn van textiel, een, twee en soms drie geweven staaldraad inlagen, als ook 4 en 6 multi spiraal inlagen. Op tafel liggen de onderdelen uitgestald, zodat ook voor een leek duidelijk zichtbaar wordt uit hoeveel en welke componenten een hydraulische slang is opgebouwd. Hydraulische slangen zijn er met een doorlaat vanaf 2 mm tot 76 mm en werkdrukken tot 560 Bar.

Samenwerking met KonnecteD
Dunlop Hiflex is in 2001 een samenwerking aangegaan met KonnecteD (voorheen Sallcon). In het naastgelegen pand is 600 m2 beschikbaar waar de vele bestellingen geassembleerd worden. Minimaal 15 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hebben hier een dagtaak. Met zorg, precisie én plezier voeren zij hun werkzaamheden uit. Jaarlijks worden 180k hydraulische slangen (gereed product) afgeleverd aan klanten in de Benelux. Geassembleerde slangen worden voorzien van een uniek klantnummer en een productiedatum. Elke assemblage is uniek en 100% traceerbaar van grondstof tot eindproduct. Ook is de assemblage afdeling ISO9001 gecertificeerd. Voor Fransen en zijn collega’s zijn er zeker nog groeimogelijkheden voor Dunlop Hiflex hydraulische slangen de komende jaren.

Export landen

Wereldwijd

Ceo

Dunlop Hiflex | Gerrit Fransen