Geluidsarme wand- en dakplaten

Durisol

Geluidsarme wand- en dakplaten

Durisol is een internationaal opererende onderneming met als kernactiviteit het produceren en leveren van geluidsarme wand- en dakplaten op basis van houtvezelbeton. Dit is een zeer betrouwbaar materiaal dat naast geluidsabsorberend ook isolerend, vochtregulerend, brandwerend en duurzaam is. Het wordt gebruikt in de utiliteitsbouw waar met name geluidsreductie een rol speelt, zoals bij scholen en productiebedrijven.

Producten & Diensten

Van oudsher is de kernactiviteit het leveren van gevel- en dakplaten. De laatste decennia ontwerpt Durisol steeds meer producten voor de infrastructuurmarkt, zoals geluidsschermen en -tegels langs spoor- en (snel)wegen. De basis voor deze geluidsschermen is houtvezelbeton. Dit volledig recyclebare product is 100% cradle-to-cradle en gemaakt van schoon resthout. De schermen en tegels zijn vries-, dooi- en zoutbestendig en onderhoudsarm. Durisol levert jaarlijks aan zo’n 50 projecten voor in totaal zo’n 40.000 m2 geluidsabsorberende elementen. Durisol installeert niet zelf, maar levert de producten aan grote aannemers en gespecialiseerde bedrijven in Nederland, België en Frankrijk. Zij leveren dit vervolgens aan bij projecten en gebouwen als de tunnels van de HSL-lijn, de RAI, de Heineken Music Hall en de Nuon Energiecentrale in de Eemshaven.

Als producent is Durisol continu bezig met productontwikkeling. Zo is de Durisol Tunnelregel ontwikkeld om niet alleen te kunnen isoleren tegen brand maar ook tegen geluid. Ook heeft Durisol een product ontwikkelt dat niet alleen geluid absorbeert maar ook de luchtkwaliteit verbetert. Een nieuw product waar Durisol momenteel aan werkt is een geluidsabsorberend scherm met geïntegreerde zonnepanelen.

Exportambitie

Durisol heeft de ambitie om in het buitenland te groeien. Van de huidige omzet komt al ongeveer 40% uit het buitenland. Voor de verdere groei wordt met name gekeken naar de Duitse markt. In het verleden is met name in de regio rond Hamburg veel geleverd. Dit smaakt naar meer. Vanwege de hoge transportkosten is met name de grensregio voor het bedrijf zeer interessant.

Export landen

België | Frankrijk | Duitsland

Ceo

Durisol | Arno Veldhoen