Dutch Gym Equipment

Fitnessbranche

Joost te Wierik is sinds 2004 actief in de fitnessbranche. Hij laat minder goed lopen fitness centra en gyms met ingrepen beter functioneren. Een belangrijk instrument daarbij is het opnieuw of herinrichten van de ruimtes met nieuwe aankleding en toestellen. Het meeste van de apparatuur wordt gefabriceerd in het verre Oosten, waarbij de kwaliteit en de betrouwbaarheid van de leveranciers sterk wisselend waren. Reden voor Joost om te zorgen voor een lijst van betrouwbare leveranciers van kwaliteitsproducten tegen een lage prijs. Dit is geluk en besloten werd deze producten onder een nieuw naam te gaan vermarkten: Dutch Gym Equipment.

De corebusiness van Joost is verschoven naar het opnieuw inrichten van fitnesscentra, gyms, crossfitboxen en studio’s voor personal training. Dit doet Joost door heel Nederland en België. Door de ruime ervaring van Joost is deze branche weet hij als geen ander hoe te voldoen aan de behoeftes van de verschillende sportschoolhouders. Joost: “dit verschilt sterk per zaak en hangt sterk af van de doelgroepen waar men zich op richt. Elke doelgroep vraagt om een andere inrichting en aankleding. Ik ben zelf sportschoolhouder geweest in verschillende concepten en kan daardoor goed schakelen met de sporthouders. Ik spreek dezelfde taal en dat is toch anders dan de vertegenwoordigers van de verschillende leveranciers van apparatuur”.

De start van Dutch Gym Equipment in 2019 is veelbelovend. Binnen 1 jaar zijn acht centra compleet gerestyled van vloer tot een met verlichting en airco. De ambitie is elke maand zo’n 2 tot 3 centra in Nederland, België en een stuk Duitsland te gaan inrichten. Daarnaast kunnen derden de verschillende soorten apparatuur ook rechtstreeks bij de webshop bestellen. Dit wordt dan rechstreeks vanuit de fabriek naar de eindklant geleverd zonder tussenhandel. Hierdoor is Dutch Gym Equipment in staat de laagste tarieven te leveren binnen de EU.

De webshop staat door de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding sterk in de belangstelling. De focus ligt op verkoop via omliggende landen, maar de rest van Europa lonkt. De bedoeling is deze landen via agenten te gaan bedienen.

Export landen

België | Duitsland 

Ceo

Dutch Gym Equipment | Joost te Wierik