Dutchview

Software ontwikkeling

In 2011 hebben Michiel Otterloo, Jan Willems en Rutger-Jan Loenen de handen ineen geslagen en hun bedrijf Dutchview opgericht. Dit bedrijf ontwikkelt softwareproducten met als doel om organisaties en de mensen daarin te helpen slimmer, eenvoudiger en plezieriger te werken. Dit is goed gelukt: na zeven jaar telt het bedrijf 42 medewerkers en heeft het verkoopkantoren geopend in Londen en Steinfurt (Duitsland). Het development kantoor bevind zich in Bengaluru India.

Het nieuwe werken
Dutchview kent een tweetal producten. Het eerste product FlexWhere is ontwikkeld als handige tool voor organisaties die het nieuwe werken geadopteerd hebben. Met de tool kunnen medewerkers via hun mobiel en andere devices eenvoudig een vrije werkplek- of vergaderruimte vinden. Ook kunnen zij collega’s eenvoudig vinden in het gebouw. Het product geeft inzicht in bezettingsgraden wat het facilitairmanagement helpt om ruimtes duurzaam in te zetten. Met dit product is Dutchview marktleider in de Benelux. FlexWhere wordt inmiddels ook in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk verkocht.

Bouwwereld
Het tweede product is ED Controls, een product ontwikkeld voor de bouwsector. Loenen: “Michiel en ik hebben daar onze roots liggen”. Wij hebben ervaren dat de communicatie op de bouwplaats tussen de uitvoerders en de vele onderaannemers simpeler en doelmatiger kan. Daarvoor hebben wij ED Controls ontwikkeld. Door middel van de app kan de uitvoerder eenvoudig een instructie of een bouwfout (ticket genoemd) vastleggen doormiddel van een markering op een tekening. Hij voegt daar de foto bij en voert het mailadres van de onderaannemer in. De onderaannemer ontvangt via het systeem vervolgens het ticket, voert het werk uit, en meldt het ticket af voor gereed zodra hij klaar is. De uitvoerder ontvangt de melding dat het werk is uitgevoerd, kan het werk controleren en bij akkoord het ticket archiveren”. In totaal staat de teller nu op ruim 70.000 gebruikers en zijn er bijna 6.500.000 tickets aangemaakt.

Dutchview groeit snel. Door verdere focus op het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en op termijn Scandinavië en Polen zal de omzet verder groeien.

Export landen

België | Duitsland | Verenigd Koninkrijk | Polen

Ceo

Dutchview | Rutger-Jan Loenen