Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Meubel designer/bouwer

Dutsh & Asiades

Meubel designer/bouwer

Jan-Wout Hulstein afficheert zich met zijn visitekaartje als furniture lover. Het heeft er ongetwijfeld mee te maken dat hij is opgegroeid tussen de meubels Zijn ouders hadden een meubelzaak en van opa leerde Jan het vak meubelmaker. Na in loondienst ervaring te hebben opgedaan met import van meubelen, startte Jan-Wout in 1990 zijn eigen bedrijf Asiades en 6 jaar geleden kwam daar het merk Dutsh bij (geen spelfoutje!)

Eigen ontwerp

Jan-Wout startte kleinschalig met meubels ontwerpen en maken. Dit viel in de smaak en de omzet groeide snel. Daarop werd besloten het ontwerpen wel te blijven doen, maar de productie via een joint venture uit te besteden in Indonesië en later ook China waar zijn zoon Kevin als 6e generatie meewerkt als meubelmaker en dagelijks in de fabriek te vinden is.

Succes in Azië

In 1998 werd besloten om voor het eerst in Azië op een grote meubelbeurs te gaan staan, eerst in Jakarta en 3 jaar later Singapore en Shanghai Jan-Wout: “Dat was een unieke ervaring, we waren het eerste Europese bedrijf op de beurs en de meubels vielen zeer in de smaak. Het was de hele beursdag orders noteren. We leveren meubels voor de middenklasse die wel de kwaliteit van de grote merken willen, maar tegen een lagere prijs. We zetten in op Dutch Design en zijn daarmee trendsettend”. 

Momenteel komt 97% van de omzet uit het buitenland, met name Azië. “We zijn ooit begonnen met een stand van 250 m2 in Shanghai. Onze eerste klant belde twee dagen na de eerste levering al op: alles was al verkocht en of we snel een grotere tweede lading wilden versturen. We staan straks voor de zeventiende keer op de beurs in Shanghai, vanwege het succes nu met een grotere stand van 1.000 m2”. Naast China is het Dutsh & Asiades onlangs gelukt om een stevige voet aan de grond te krijgen in Japan en India.

Eigen merk bouwen

Dutsh & Asiades is een bekend merk geworden in Azië. Voor de Europese markt is die ambitie er ook. Jan-Wout: “We verwachten zo onze groei met dubbele cijfers te continueren”.

Export landen

Wereldwijd

Ceo

Dutsh & Asiades | Jan-Wout Hulstein