EasyData

Software

Rob Camerlink begon in 1999 zijn bedrijf EasyData, toen gespecialiseerd in documentprocessing via scanning. De in- en uitgaande post werd gescand en digitaal verwerkt. Inmiddels is het bedrijf doorgegroeid tot een grote en unieke speler op het gebied van data capture software. Gedreven door kunstmatige intelligentie, machine learning en beeldherkenning.

Slimme software

Het bedrijf heeft een vestiging in onder andere Novosibirsk, waar een team van internationale specialisten werkt aan software ontwikkeling en kunstmatige intelligentie, waarmee bijvoorbeeld financiële data in een brij van informatie makkelijk op te sporen is. Dit kun je zien als het vinden van een financiële speld in de hooiberg. De software kan ook andere financiële data zoals jaarverslagen lezen en comprimeren tot een helder verslag in een excelspreadsheet. Om te laten zien dat de data capture software werkt, startte Rob de website financieleclub.nl.

EasySeparate

Een ander product is EasySeparate. Dat herkent en classificeert, waarna de documenten naar de juiste locatie worden gestuurd, eventueel aangevuld met relevante (meta) data. De software maakt verbinding met bestaande systemen. Dit alles onder het motto: capture – classify – extract – validate – export!

PDFCommunicator

Onder deze titel biedt EasyData een tool aan waarmee ondernemers bijvoorbeeld heel eenvoudig in- en uitgaande facturen kunnen opstellen, verzenden en verwerken. Dit bespaart ondernemers veel tijd en geld. Rob heeft een mooi voorbeeld van een klant in Amerika: ‘Een groot architectenbureau had van een concurrent van EasyData een offerte gekregen van $ 250.000 voor de implementatie van een vergelijkbaar systeem als PDF Communicator. Wij konden hetzelfde bieden voor $ 18.500. Het architectenbureau was nog niet overtuigd, maar na gratis demogebruik van onze software waren ze snel overstag’.

Naast MKB-bedrijven werken ook grote banken en accountantskantoren met de software van EasyData. Vanwege het toenemende gebruik van digitale factuurverzending ligt er voor EasyData nog een grote markt open.

Rob heeft al jarenlang partnerships met ICT bedrijven in Zwitserland, de Verenigde Staten en Australie. Dit heeft er toe geleid dat EasyData in die landen, maar ook daarbuiten, veel klanten heeft. Zo beschikt bijna elk kanton en stadskantoor in Zwitserland over de software van EasyData. Ook landelijke overheden werken graag met de software producten van EasyData.

 

Export landen

België | Zwitserland | VS | Australië | incidenteel | nog 20 verschillende landen

Ceo

EasyData | Rob Camerlink