Natuursteenbedrijf

Elstone

Natuursteenbedrijf

Eenvoud, precisie en kwaliteit komen volledig tot hun recht in de showroom van Elstone Natuursteen. Ibrahim Elmali vertelt honderduit over zijn passie: natuursteen. Met zijn visie heeft Elmali vanaf 1996 zijn bedrijf opgebouwd. Natuursteen is duurzaam, gebruiksvriendelijk en makkelijk in onderhoud. De soorten die worden geïmporteerd, verkocht en toegepast in objecten zijn: marmer, graniet, travertin, leisteen en hardsteen, geslepen en gepolijst op diverse wijzen.

Kwaliteit
Elstone importeert de natuursteen uit diverse groeves wereldwijd. Groeves die hij zelf bezoekt zodat hij zeker is van de kwaliteit. Elmali heeft met zijn ervaring ook goed zicht op de partij, de enorme brokken waaruit dezelfde kwaliteit tegels worden geslepen. Alleen het beste wordt geselecteerd. In de afgelopen jaren heeft Ibrahim een uitgebreid netwerk opgebouwd in Europa en Turkije. Met regelmaat bezoekt hij de groeves, zoals Carrara Italië om marmer te selecteren.

Ibrahim Elmali laat zien waar zijn hart ligt. In een strak ingerichte showroom met een vide, worden de nuances van de vloertegels gepresenteerd. Vloertegels gepolijst en mat die in verschillende verbanden zijn gelegd, zodat een bezoeker een goed beeld heeft van de mogelijkheden. Elstone natuursteen levert tegels en platen in alle formaten en voor het merendeel uit voorraad. Het bedrijf is gespecialiseerd in vloeren, wanden, gevels en maatwerk (aanrechtbladen, tafelbladen, vensterbanken en meer).

Export
Elstone natuursteen werkte tot 2008 met wederverkopers in Nederland en Europa. Door de crises kwam daarin verandering. Veel bedrijven gingen failliet en Elmali maakte de keuze direct te gaan leveren B2B. Met een team van professionals heeft hij vanaf die tijd vele bedrijfsruimten ingericht, zoals openbare gebouwen en hotels. Het bedrijf heeft verschillende bedrijfspanden van granietgevels voorzien, met een toegevoegde granietplaat van ruim 3m lengte die haaks op de gevel is geplaatst. Een deel van Europa bedient hij zelf een deel via een wederverkoper.

Natuursteen is een complexe markt. Nederlanders zijn vaak geneigd voor keramische tegels te kiezen. Met het tonen van een natuursteen tegel en een keramische tegel wordt het verschil in hardheid, structuur en aderen snel zichtbaar. Natuur heeft haar eigen signatuur, dat is zichtbaar in de showroom en de opgeleverde werken van Elstone natuursteen.

Export landen

België | Duitsland | Frankrijk | Hongarije | Nederlandse Antillen-Aruba

Ceo

Elstone | Ibrahim Elmali