Transportbedrijf

Emens

Transportbedrijf

Emens Distributie & Transport is een jong, dynamisch en snelgroeiend bedrijf. Na jarenlang ervaring te hebben opgedaan in loondienst, begon Sven Emens in 2010 zijn eigen bedrijf. Gestart met één bestelbus en in 2018 uitgegroeid tot een bedrijf met dertig bedrijfsvoertuigen. Bij Emens werken 32 personen.

Emens Distributie & Transport is gespecialiseerd in het distribueren van pakketten. Elk voertuig heeft ongeveer 90 tot 120 adressen per dag, met 30 busjes komen ze dagelijks in veel plaatsen in Nederland. “Er gaan dagelijks honderden pakketten door de handen van mijn medewerkers”, aldus Sven Emens
De variatie in het goederenvervoer is groot: van fietsen, koffiebekers tot gordijnrails en installatiemateriaal. Het bedrijf staat 24/7 klaar voor snel transport, palletvervoer en koeriersdiensten. Ook spoedklussen worden door Emens Distributie & Transport met ‘gemak’ uitgevoerd.

Tuinmeubelen
Dit gebeurt ook internationaal. Voor Tuinmeubelen.nl worden wekelijks ruim 200 tuinmeubelsets bezorgd bij klanten in Nederland en België.

Op- en overslag
Sinds 1 januari 2018 is het bedrijf uitgebreid met een opslagcapaciteit van ruim 900 m2. Hiermee kan Emens het voorraadbeheer als extra dienst aan zijn klanten aanbieden. Daarnaast verzorgt het bedrijf verhuizingen en tijdelijke opslag van huisraad.

Optimalisatie
Sven Emens wil verder groeien. Er liggen nog volop groeikansen in Nederland, in het bijzonder de fulfilment diensten. Ook internationaal zijn er mogelijkheden. Sven wil de distributie en transport routes in België verder optimaliseren. Nu rijden er gemiddeld vijf bussen per dag landelijk en in België en de bedoeling is verdere uitbreiding. Ook de grensregio met Duitsland biedt kansen. Daar worden incidenteel pakketten bezorgd, de bedoeling is hier structureel routes te gaan rijden. Vanwege de toenemende vraag naar palletvervoer denkt Emens na over aanschaf van één of meerdere vrachtwagens.
Het bedrijf is de afgelopen jaren flink gegroeid. Dit komt enerzijds doordat veel klanten flink groeien en Emens dan meegroeit, anderzijds komen door mond-tot-mondreclame veel nieuwe klanten naar Emens. De verwachting is dan ook dat de groei de komende jaren doorzet.

 

Export landen

België | Duitsland 

Ceo

Emens | Sven Emens