Groothandelaar in Medische-apparatuur

Emergomed

Groothandelaar in Medische-apparatuur

Emergomed is opgericht in 2003 en is specialist en handelsagent in medische- en laboratoriumapparatuur en consultancy voor klanten over de gehele wereld. “Ons netwerk van gespecialiseerde partners in de medische branche en de transportsector stelt ons in staat oplossingen zéér snel te implementeren. Met onze brede dienstenwaaier bieden wij professionele consultancy voor turnkey ziekenhuisprojecten, ontwerp- en gassystemen”, vertelt directeur Emil la Zade.

Het assortiment van Emergomed kent drie verschillende groepen:
• Laboratoriuminstrumenten waarbij de nieuwste ontwikkelingen in het instrumentarium voor analyse en onderzoek zijn verwerkt;
• Medische apparatuur: zeer gespecialiseerde apparatuur voor diagnostiek, X-Ray, OK en neonatologie;
• Emergency Appliances: Emergomed is een geautoriseerde partner van gespecialiseerde voertuigen en producenten van medische apparatuur

Azerbeidzjan
Vanuit deze groepen worden turnkeyprojecten voor inrichting van laboratoria en operatiekamers begeleid. Emergomed heeft een heel sterk netwerk in Azerbeidzjan. Emil: “Azerbeidzjan is een groeiregio. Dankzij de olie is ook geld beschikbaar voor investeringen in de gezondheidssector. Azerbeidzjan heeft de ambitie het gezondheidscentrum van een groot deel van de wereld te worden voor medische behandelingen op het hoogste niveau.

Zo wordt momenteel een vijfsterren hotel van 300 kamers gebouwd in de Lenkaran regio voor spa en revalidatie. Emergomed levert hiervoor alle medische apparatuur. Andere succesvolle projecten zijn het turnkeyproject voor de inrichting van operatiekamers tot en met de ambulances in het ‘Nakhichevan Regional Hospital’. Voor oliebedrijf BP, actief in de regio, werden ook ambulances geleverd. De inrichting van het ‘Bona Dea International Hospital’ in Bakoe is dermate succesvol dat medici in Nederland lovend zijn over de vele faciliteiten in dit ziekenhuis. Nederlanders worden door de zorgverzekeraars naar Bakoe doorverwezen voor behandeling.

Naast Azerbeidzjan heeft Emergomed ook een sterke positie in Italië met vooral sportploegen als klant. Zo werken onder andere AC Milan, Juventus en de nationale wielerploeg met apparatuur geleverd door Emergomed.
Dichter bij huis wordt ook geleverd aan ziekenhuizen in Nederland zoals het UMC Militair Hospitaal.

Marktleider
Emil verwacht dat de afzet naar Azerbeidzjan op het hoge niveau blijft, Emergomed is er nu een van marktleiders. Op korte termijn zal de huidige afzet naar Georgië nieuwe impulsen krijgen. Ook komen via internet nu vragen binnen uit Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Export landen

Duitsland | Italië | Nigeria | Azerbeidzjan | Georgië | Rusland | Verenigde Staten

Ceo

Emergomed | Emil A. la Zade