Infraroodverwarming

Entrasol

Infraroodverwarming

Een jong Deventer bedrijf heeft de ambitie om binnen nu en drie jaar Europees marktleider te worden met een nieuw product: elektrische Carbon Nano Tube (CNT) verwarming. Een Duitse professor heeft een heel bijzonder verwarmingsproduct ontwikkelt en gepatenteerd. Een product dat lijkt op een rol papier, maar schijn bedriegt! Het materiaal CNT is een ultradun laagje koolstofsubstantie dat op een drager gespoten wordt. Deze CNT’s geleiden stroom duizendmaal beter dan koper, waardoor er veel minder energie nodig is om te verwarmen. De verwarming werkt op 230 volt of op 24 volt en is verkrijgbaar als wandpaneel, vloer-, wand- en plafondverwarming. De toepassingsmogelijkheden zijn onbeperkt en sluiten aan bij de Europese beweging naar ‘all electric’ oplossingen!

Duurzaam
Het product kent veel voordelen. Het is duurzaam en goedkoper (in verbruik) dan cv-verwarming of traditionele verwarmingen. Het product is onverwoestbaar, kent een zeer snelle opwarmtijd en vraagt geen onderhoud. En niet onbelangrijk is de simpele wijze van leggen. Een beetje doe-het-zelver kan met een korte instructie de CNT aanbrengen. De wandverwarming kan onder behang, latex of stuclaag aangebracht worden. De panelen hang je op eenvoudige wijze aan de muur. De korte opwarmtijd heeft als groot voordeel dat je alleen die ruimtes verwarmd die ook verwarmd moeten worden! Dit dynamische gedrag levert een enorme besparing in energie en dus geld op. Via de thermostaat of app wordt de temperatuur geregeld.

Potentie
Potentiële klanten voor Entrasol zijn woningbouwcoöperaties, aannemers en vooruitstrevende installatiebedrijven. Maar daarnaast zijn ook bouwers van ‘tiny houses’, caravans, grote industriehallen en partijen in de outdoor branche inmiddels geïnteresseerd. Ook vanuit onverwachte hoek is door energieleveranciers interesse getoond! In Nederland, Oostenrijk, Roemenië, Turkije en Zwitserland zijn de eerste contacten gelegd en dat ziet er veelbelovend uit.

Voor veel landen zijn deze verwarmingsproducten van Entrasol interessant. Zoals Nederland een typisch “gas” land is, wordt er in grote delen van Europa nog veel – op milieu onvriendelijke wijze – op olie en hout gestookt. Ook Zuid-Europese landen, die op het eerste gezicht door het klimaat minder interessant lijken, zijn geïnteresseerd.

Entrasol bezit de exclusieve verkooprechten voor het grootste deel van Europa. 2018 zal in het teken staan van het opbouwen van een internationaal importeurs- en distributienetwerk waardoor versnelde expansie in Europa kan plaatsvinden.

Export landen

Europa

Ceo

Entrasol | Rindert-Jan Dijkstra