Ergonomische Meubilair

Ergostore

Ergonomische Meubilair

In 2003 startte Peter Heijboer ErgoStore. Peter was daarvoor werkzaam in de branche van magazijntrucks en tilhulpwerktuigen en besloot zich met ErgoStore te focussen op ergonomie en efficiency in industrie, zorg en onderwijs. De producten van ErgoStore helpen organisaties om het ziekteverzuim terug te dringen en ter verhoging van de veiligheid, werkplezier en arbeidsproductiviteit van de medewerkers.

Het motto van het bedrijf is: ErgoStore. Als je met je handen én je hoofd werkt
In het assortiment zitten nog steeds de hulpwerktuigen zoals rollen- en platformheffers. Deze worden geïmporteerd uit Scandinavië en in Nederland geleverd. Daarnaast beschikt ErgoStore over een uitgebreid assortiment aan industriële stoelen, werktafels, computerkasten, transportmiddelen, bescherming en bedrijfsinrichting. Vaak worden deze op maat geleverd voor standaardprijzen.

ErgoStore is continue bezig met innovatie en verbeteringen om op markt- en klantenwensen in te kunnen spelen. Een van deze innovaties is de Toolserver. Dit is een geautomatiseerde uitgiftekast voor kostbare onderdelen of gereedschappen. Dit voorkomt verlies door onachtzaamheid of diefstal.

Elektrisch verstelbare werktafels op maat
De laatste jaren levert ErgoStore steeds meer op maat geproduceerde elektrisch verstelbare werktafels. Dit varieert van een enorme hoogte verstelbare en verrijdbare tafel voor de technische dienst van KLM tot laboratoriumtafels en stoelen voor bijvoorbeeld Heineken en Abbott, en speciale ateliertafels voor de Nationale Opera & Ballet. Eigenaar Peter Heijboer: “We zitten met de tafels in een echte nichemarkt. Onze klanten willen speciale tafels die regulier niet te krijgen zijn. Wij tekenen in overleg de specificaties in 3D en na goedkeuring produceren we deze tafels. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat onze tafels staan bij ‘s werelds grootste tafelproducent IKEA. De etaleerafdelingen werken nu met onze tafels”.

De laatste tijd komen er steeds meer opdrachten voor speciale RVS stoelen en tafels voor de voedingsindustrie, cleanroom en de gezondheidszorg. Daar is onder andere behoefte aan stoelen die gereinigd kunnen worden in een autoclaaf (hogedruk sterilisatieapparaat). ErgoStore is voor verschillende fabrikanten importeur of agent voor Nederland.

Groei in Duitsland
Peter ziet nog groeikansen in het buitenland: “Hoewel ik nog niet veel aan marktbewerking in Duitsland heb gedaan, weten steeds meer Duitse, Belgische en soms ook Zwitserse bedrijven ons te vinden. Dit geeft aan dat hier een markt voor ons ligt. Wij gaan een campagne starten om meer omzet in Duitstalige landen te genereren.

Export landen

België | Duitsland | Zwitserland

Ceo

Ergostore | Peter Heijboer