Muziekstudio

Esc.rec

Muziekstudio

Het (platen-)label Esc.rec brengt wereldwijd muziek uit voor muziekliefhebbers, die kwaliteit prefereren boven de massa. Harco Rutgers, eigenaar van Esc.rec geeft muzikanten een podium en brengt onder andere exclusieve en eigentijdse unica op de markt.
Esc.rec is ontstaan vanuit de behoefte om muziek uit brengen die door andere labels niet genoeg wordt opgemerkt, maar wel van hoge kwaliteit is. Harco is in dat gat gesprongen en in 2004 is Esc.rec opgericht. De muziek die Esc.rec uitbrengt, waarborgt over het algemeen geen grote commerciële successen. Voor Harco is het een redelijke opgave om zich staande te houden in die markt. Door stug vol te houden en af en toe financiële steun te krijgen van cultuurfondsen voor zijn live-programma’s, is het Harco gelukt.
Esc.rec is een label dat binnen de internationale muziekwereld wordt geprezen.

De Perifeer
In het Deventer Havenkwartier heeft Esc.rec zijn thuisbasis en is ook het aan Esc.rec gelieerde mini-podium De Perifeer te vinden.
Hier treden muzikanten op voor een klein publiek. Een wand vol affiches met concerten van de afgelopen jaren én een ruimte met vitrines waarin de muziekunica worden tentoongesteld. Kunstwerkjes waar je je vingers bij aflikt.

‘LP verpakt in gras’
Harco’s passie gaat verder. De exclusiviteit en de kwaliteit van de muziek leidt ook tot het maken van unica. Bij het zien van deze kunstwerkjes vraag je je af, ‘Hoe simpel kan het zijn’. De inventiviteit van de conservatorium geschoolde muzikanten, het opzoeken van de kantlijn leidt tot nieuwe vormen en bijzondere uitgaven.
Minimalistische muziekvoorwerpen zoals een houten kom voorzien van snaren en een gootsteenstopper waaruit prachtige harpgeluiden voortkomen. Vinyl in EP en LP formaat die verpakt zijn in materialen, zoals (kunstgras, rubber en karton) die niet gelijk vragen om afgespeeld te worden, maar de ruimte vullen door hun eenvoud. Een muzieklabel met uitgaven die niet zouden misstaan in een galerie of museum.

Muziek
Het (platen-)label Esc.rec is niet in een hokje te plaatsen. Het is uniek in de wereld.
Muziek, soms elektronisch, van bands, singer-songwriters et cetera, exclusief en van uitstekende kwaliteit wordt via dit label uitgebracht. De muziek wordt wereldwijd aan consumenten geleverd.

Export landen

Europa | Australië | Azië | Verenigde Staten

Ceo

esc.rec | Harco Rutgers