Esteq

Metaal

Bij eigenaar Karl Haagen begon in 2007/2008 het gevoel te ontstaan, dat het tijd werd de mooie baan als productie manager bij een groot bedrijf vaarwel te zeggen. Het ondernemerschap begon te kriebelen en in 2008 werd dat ingevuld door de koop van las-en constructiebedrijf Bensink in Twello.

In de jaren daarna werd het bedrijf verder geprofessionaliseerd en uitgebouwd. Van een redelijk standaard bedrijf naar een onderscheidende partij in de metaalmarkt.

Onderscheidende aanpak

Onderscheidend door de aanpak: het bieden van totaaloplossingen in metaal inclusief enginering en spuiten. Voor de klant de ideale one-stop-shopping aanpak. Ook onderscheidend door het voeren van een aantal in eigen beheer ontwikkelde producten. Mooi voorbeeld daarvan is de jachtbouw onder de merknaam Aluqa met een inmiddels mooi aantal in eigen beheer ontwikkelde jacht- en scheepsaccesoires. De gedreven experts en vaklui van ESTEQ bieden totaaloplossingen in metaal; van prototype tot aan serieproductie, losse metaalbewerkingen en een op maat gemaakt eindproduct.

Plezier in het werk

Ruime ervaring en expertise staan daarbij garant voor kwalitatief hoogwaardig vakwerk. Alles wordt uitgevoerd door professionals met een ongekende passie voor het werken met metaal. Passie en plezier die zich onder meer openbaren in een continue zoektocht naar nieuwe mogelijkheden en toepassingen op het gebied van metaal en techniek. ESTEQ volgt de laatste ontwikkelingen op de voet.

ESTEQ is naast ISO 9001:2015 en VCA*2017/6.0 ook EN 1090-2 EXC3 en NEN-EN-ISO 3834-2 gecertificeerd. Dit is een internationaal erkend kwaliteitssysteem voor lassen, dat aangeeft dat een lastechnisch bedrijf op een duidelijk hoger niveau functioneert en aan uitgebreide kwaliteitseisen voldoet. Het bedrijf staat hiermee aan de top van de lastechnische industrie.

Duidelijk karakter

Het bedrijf heeft een duidelijk karakter en legt zich met name toe op de volgende marktsegmenten: aggregatenbouw, foodindustrie, bouw, infra, maakindustrie en natuurlijk jacht-en scheepsbouw. Altijd en alles in nauw contact met de klant.

Internationaal

Ook buiten Nederland timmert ESTEQ aan de weg. Zo is een van hun beste klanten een befaamde aggregaat firma uit België en wordt ook direct of via Nederlandse klanten in Duitsland geleverd. Voor de toekomst staan ook de Scandinavische landen op de rol!

Export landen

België | Duitsland

Ceo

Esteq | Karl Haagen