productie en distributie van chemische en biologische sterilisatie indicatoren

Etigam

productie en distributie van chemische en biologische sterilisatie indicatoren

Etigam is al meer dan 40 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en distributie van chemische en biologische sterilisatie indicatoren. Deze worden gebruikt om de effectiviteit van industriële sterilisatieprocessen te controleren. Chemische sterilisatie indicatoren zijn papieren stickers of labels die van kleur veranderen onder invloed van een sterilisatieproces. Biologische sterilisatie indicatoren worden gebruikt voor de vaststelling van steriliteit.

Operatie Handschoenen en Kunstnieren

Klanten zijn zowel de medische industrie, eindgebruikers als sterilisatiebedrijven die pallets met producten voor andere bedrijven steriliseren. “Wij opereren op de B2B markt en veel van onze klanten zitten in de medische hoek. Onze producten worden onder andere gebruikt voor het monitoren van de sterilisatie van operatie handschoenen en injectienaalden, maar ook van bijvoorbeeld kunstheupen” aan het woord is CEO Erik Wolf. Het merendeel van de inkten en coatings voor de chemische indicatoren maakt Etigam zelf. Een bijzondere markt, want wereldwijd zijn er maar weinig bedrijven die dit kunnen. Etigam is marktleider voor de gamma sterilisatie indicatoren. In hun bedrijfspand zit de flexodrukkerij waar ze chemische procesindicatoren produceren. Het aanwezige machinepark heeft diverse mogelijkheden om ‘customized’ producten te maken. Omdat duurzaamheid hoog in het vaandel staat wil Etigam de komende jaren gaan investeren in de aanschaf van zonnepanelen, warmtepompen etc.

Meer dan 70 landen

Etigam exporteert ruim 90% van de omzet naar meer dan 70 landen op alle continenten. Erik: “Al vanaf de start is Etigam internationaal gegaan. Onze afzetmarkt zit vooral in Europa, de Verenigde Staten en Zuidoost-Azië.” In Apeldoorn werken 17 mensen. Daarnaast werken 3 medewerkers in Toledo, Ohio om vanuit dochteronderneming Sterimark de Amerikaanse markt te bedienen. “In China en Amerika zit nog veel groeipotentieel, met name voor de customized labels” zegt Erik. “Wat ons onderscheidt? We kennen onze markt heel goed en we kúnnen het heel goed. Onze kracht is dat we onze eigen receptuur beheersen en customized producten kunnen maken.”

Export landen

Europa | Midden-oosten | Verenigde Staten | 70+ Landen |

Ceo

Etigam | Ben Looman | Erik Wolf