Fassawall

Gevelfolies

Fassawall BV is een dynamisch, innovatief bedrijf, dat zich toelegt op de ontwikkeling, productie en levering van hoogwaardige gevelfolies. Het continu veranderende architectonische landschap en de steeds strengere regelgeving voor de gevel, vormen daarbij de voornaamste inspiratiebron. Vaak bestaat er een spanningsveld tussen esthetische en functionele toepassingen van producten en materialen. Fassawall neemt dit spanningsveld weg door gevelfolies te ontwikkelen, die zowel qua functionaliteit als design toegevoegde waarde hebben.

Inspireren, stimuleren en faciliteren

Fassawall BV ziet de laatste tien jaar zowel nationaal als internationaal een duidelijke toename van gedeeltelijk open en semitransparante gevelsystemen. Architecten zoeken daarbij altijd naar mogelijkheden gevels te ontwerpen met een geheel eigen identiteit en dynamiek. De folies van Fassawall zijn in nagenoeg alle RAL-kleuren leverbaar en blinken uit in bouwfysische- en technische eigenschappen, waardoor ze in combinatie met gedeeltelijk open en semitransparante gevelsystemen letterlijk een kleurrijke dimensie aan het architectonische landschap toevoegen.

Verder zijn alle folies UV-stabiel, waterkerend en damp-open, waardoor ze bij uitstek geschikt zijn voor toepassing achter (semi)transparante en gedeeltelijk open gevelbekleding. De architecten krijgen daarmee de vrijheid te spelen met kleur, dieptewerking, vlakverdeling en materiaal. Reden waarom steeds meer architecten in binnen- en buitenland graag met de folies en expertise van Fassawall werken.

Fassawall BV volgt de nieuwste internationale ontwikkelingen en trends op de voet. Ontwikkelingen die razendsnel gaan en waarin Fassawall niet trendvolgend, maar nadrukkelijk trendsettend is. Voor ontwikkelaar en architecten en uitvoerders openen de folies dan ook de deur naar tal van nieuwe ontwerpmogelijkheden en uitdagingen. Fassawall opereert steeds meer als adviseur en sparringpartner van de architecten en andere uitvoerende partijen tijdens ontwerpfase van de bouw. De werkwijze van Fassawall laat zich het best omschrijven als flexibel, laagdrempelig, kundig en betrokken.

Het bedrijf is de afgelopen jaren tot marktleider in Nederland uitgegroeid. Veel wordt verwacht van de jongste ontwikkeling in het assortiment: de Fassawall FireStop A2. Dit is een revolutionair nieuwe gevelfolie. Door het gebruik van glasvezel in combinatie met een speciaal recept van diverse soorten Polyurethaan beschikt deze nieuwe folie (als enige) over brandklasse A2 volgens EN 13501 . Deze zeer sterke folie is damp-open, waterkerend en bestendig tegen temperaturen tot +120°C.

Hiervoor bestaat grote belangstelling vanuit Europa en ver daarbuiten. Fassawall verwacht de stevige groei van de afgelopen jaren daarom voort te zetten.

Export landen

Duitsland | België | Zwitserland | Oostenrijk | Frankrijk

Ceo

Fassawall | Everhard Gerritsen