Meetinstrumenten voor Papierindustrie

Feltest Equipment

Meetinstrumenten voor Papierindustrie

Ooit begonnen vader en zoon met Feltest Agencies. Als handelsagent leverden zij onder meer vilt- en zeefdoeken aan de papierindustrie in de Benelux. In dat verkoopproces werd er veel aan die doeken gemeten, zoals de dikte, spanning en vochtgehalte van het doek, maar de meeste meetinstrumenten waren niet geschikt voor gebruik in de papierindustrie. Het gevolg was dat de apparatuur vaak kapot ging. Dus dacht zoonlief, een werktuigbouwkundige, dat kan ik zelf beter. Zijn vader zag er niet echt brood in, maar zijn zoon volhardde en startte in 2008 Feltest Equipment BV.

Feltest (Equipment) ontwikkelt en assembleert in eigen beheer meetinstrumenten en daarnaast arbeidsveiligheid verhogende hulpmiddelen voor de wereldwijde papierindustrie. Door een scherpe focus op haar eigen nichemarkt is Feltest inmiddels wereldmarktleider in het meten aan deze doeken, ook bekend als papiermachinebespanningen. Het bedrijf groeit steeds sneller en inmiddels werken er vijf mensen. Feltest heeft de ambitie de komende jaren zowel de omzet als het personeelsbestand te verveelvoudigen door de introductie van nieuwe, slimme meetinstrumenten en het aanbieden van online-diensten.

Het bijzondere van het kleinbedrijf is dat het voor meer dan 99% exporteert. Jaarlijks komen er slechts een paar orders uit Nederland en dan vooral uit Eerbeek. Dit heeft alles van doen met het geringe aantal papierfabrieken dat ons land nog rijk is, circa vijftien. De producten worden wereldwijd geëxporteerd en dan is de omzet ongeveer gelijkelijk verdeeld over Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. In totaal gaat het om meer dan zeventig landen, waaronder ook China en Japan. Feltest is zonder directe concurrenten, maar juist daarom moet de toegevoegde waarde voor de klanten extra goed uitgelegd worden. Daarom krijgt marketing & communicatie veel aandacht binnen Feltest en is zij ook wereldwijd aanwezig op beurzen en congressen voor de papierindustrie.

Deze omvangrijke export en wereldwijde reputatie door een bedrijf dat nu nog maar bestaat uit vijf mensen is misschien wel de mooiste prestatie, vindt Marcel Lensvelt: ”dat zo’n klein bedrijfje als wij inmiddels jaarlijks 7% van alle papierfabrieken in de wereld beleveren is iets om trots op te zijn.”

Export landen

Meer dan 70 landen | voornamelijk Europa | VS | Chili | Brazilië | China | Japan

Ceo

Feltest Equipment | Mike Peeters | Marcel Lensvelt