Filmoor

Filters

Filmoor is gespecialiseerd in vele soorten filters en zeefgazen:
– Filters die worden gebruikt in de voedingsindustrie, (petro-)chemie en de farmaceutische industrie.
– Filters die zijn ontwikkeld van geweven (zeef-)gaas in roestvaststaal en polyester, van polyamide, polyaramide, polypropyleen en polyester naaldvilt.
– Filters en zeven uit geperforeerde plaat en RVS handzeven.

Johan Veentjer (directeur) vertelt over zijn onderneming Filmoor. Met precisie weet hij welke filters waarvoor het beste kunnen worden ingezet. Vanaf 1993 is hij actief in de filterindustrie en heeft voor diverse bedrijven gewerkt, voordat hij in 2000 voor zichzelf is begonnen.
Veentjer: “Door de kennis van de afgelopen jaren zijn we zeer innovatief. De ontwikkelingen in de voedings- en chemische industrie gaan snel. We voeren dan ook diverse testen uit met meerdere partners om nieuwe mogelijkheden te onderzoeken voor het gebruik van de filters en zeven.”

Filters
De filterproducten van Filmoor zijn divers. Samenstellingen van RVS staal en polyester zijn mogelijkheden.
RVS filters die gebruikt worden voor de scheiding van gas, olie en/of water in de petrochemie, in de voedselindustrie bij de scheiding van aardappelmeel en water, in de landbouw voor de scheiding van mest en vocht. Filters in vele vormen van trommels tot geplisseerde filters, met als doel om een beter product te genereren, innovaties om de juiste scheidingen in de materie aan te brengen.

Gaaszeven
Het is wonderlijk om te zien, de fijnmazigheid van de geweven rvs draden. ‘Dutchplane’ is een weefmethode, die in de 17e eeuw voor de zeilen van grote zeeschepen werd gebruikt. Deze weefmethode is geliefd bij filtratie via stalen gazen met een zeefdichtheid tot 5 µm (micrometer maaswijdte).
Naast RVS staal worden filters en zeven ook geleverd in polyester geweven gaas maar ook non-woven polyester en andere kunststoffen in wit en in blauw voor de voedselindustrie en farmacie.
Fillmoor levert producten in vele branches. Door persoonlijke acquisitie heeft Johan Veentjer een prachtig bedrijf opgebouwd. Steeds opzoek naar nieuwe kansen en innovaties om zijn bedrijf te laten groeien.

 

Export landen

Benelux | Duitsland | Frankrijk | Groot Brittannië | Polen | Scandinavië

Ceo

Filmoor | Jan Veentjer