Industrieel Machine-onderhoud

Flexellon

Industrieel Machine-onderhoud

Flexellon is gespecialiseerd in industrieel machine-onderhoud. Met een team van 35 personen verhelpen zij storingen aan productiemachines en installaties. Flexellon beschikt over een eigen werkplaats dat is uitgerust met lasapparatuur, knip- en zetmachines, draaibanken, freesbanken, slijpmachines en andere apparatuur en gereedschappen die nodig zijn voor machine-onderhoud. Directeur Louis Olthof: “Veel van machines zijn CNC gestuurd in combinatie met een CAM pakket. We tekenen en ontwerpen zelf of lezen tekeningen van onze klanten in en dan kunnen we snel produceren”. De snelheid van handelen en de no-nonsensementaliteit van het bedrijf spreken de klanten aan.

Deze klanten bestaan voornamelijk uit productiebedrijven, gieterijen en machinebouwers. Voor deze sectoren verricht Flexellon het machineonderhoud, -modificatie en –bouw. Ook ontbreekt een 24/7 storingsdienst niet. De export is ontstaan uit machine-onderhoud bij diverse Deventer bedrijven. Al jarenlang verricht Flexellon het onderhoud van het machinepark van Nefit Bosch. Hier staan veel Duitse machines. De Duitse bouwers waren onder de indruk van het onderhoudswerk van Flexellon en hen werd gevraagd of zij dezelfde machines in andere landen ook niet wilden onderhouden. De samenwerking heeft ook geleid tot een nieuw product: industriële leidingen die Flexellon nu fabriceert voor Bosch Duitsland. Dit wordt gebruikt bij cascadeleidingen tussen geschakelde CV-installaties.

Voor het Deventer kunststofverwerkend bedrijf RPC deed Flexellon al het onderhoud. RPC had elders ook fabrieken staan met dezelfde machines en zo ontstond ook export naar Wales en Frankrijk. Louis: “We zijn met onze klanten meegegroeid en dat bevalt ons goed. We kijken per aanvraag of export voor ons organisatorisch en prijstechnisch interessant is. Vaak is dat wel het geval. Ons personeel is ook flexibel en is bereid om voor 1 of 2 weken naar het buitenland te reizen”.

Groei
Gezien de vragen uit de markt verwacht Louis het flinke groeitempo van de afgelopen jaren verder voort te zetten. Louis: “Als ik samen met mijn compagnon Harm van der Vegt door een productiebedrijf loop zien wij dankzij onze grote technische bagage al direct wat er verbeterd kan worden. Er is nog veel te winnen”. Voor de komende jaren verwachten beide heren door te groeien naar ongeveer 50 à 60 personeelsleden. Veel groter hoeft het ook niet te worden. “Wij houden erg van persoonlijk contact met onze opdrachtgevers, dat willen wij er graag inhouden, daarom is een omvang van 50 à 60 personeelsleden ideaal”, aldus beide heren.

 

Export landen

Duitsland | Frankrijk | Verenigd Koninkrijk 

Ceo

Flexellon | Louis Olthof