Vloeroplossingen

Floormaxx

Vloeroplossingen

Met veel plezier wordt het verhaal vertelt van het familiebedrijf Floormaxx. Van verkoper naar algemeen directeur, het waren karaktervolle jaren. En dan… een kans om voor jezelf te beginnen. Daar denkt Ferry Mulder (DGA) niet lang over na, in 2005 start Floormaxx bv. Met twintig jaar ervaring en een groot netwerk verkoopt Mulder de vloeroplossingen binnen de Benelux en een randje Frankrijk. In 2018 stapt zoon Romain in het bedrijf en dochter Lisa volgt.

PVC en ESD

Floormaxx is importeur van de beste kwaliteit PVC en ESD vloeren. Het bedrijf richt zich met haar vloeroplossingen op diverse branches zoals automotive, onderwijs, bouw en constructie en diverse industrieën. De vloeroplossingen bestaan uit tegels, met een slimme klikverbinding, die zijn getest op: anti-slip, brandwerendheid, thermische -en akoestische isolatie, ergonomische demping en chemische resistentie. Geschikt voor iedere branche en/of industrie. De tegels variëren in dikte tussen 5 en 10 mm en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

ESD-vloeren (Electro Static Discharge), zijn vloeren die statische elektriciteit wegvoeren. Deze vloeren zijn noodzakelijk bij de productie en assemblage van elektronische apparatuur, maar worden ook veel toegepast in de voedselindustrie en gezondheidszorg. Ferry vertelt, “Bij 50 volt kan je apparatuur al beschadigen bij een elektrische ontlading. Om van de hogere percentages maar niet te spreken. Met de ESD vloeren en de verdere ESD inrichting, zoals tafels, bakken, veiligheidskleding et cetera wordt het werken binnen een assemblage hal of een ESD vrije ruimte verbeterd”. Floormaxx ziet een toename in de verkoop van ESD vloeren en producten. Om de Benelux en Europa beter te bedienen is de hal gereed gemaakt om de voorraad en distributie vanuit Deventer te realiseren.

Duurzaam en Circulair
De tegels worden van nieuw materiaal in Engeland gefabriceerd. “Onderzoek heeft aangetoond dat het materiaal ook makkelijk gerecycled kan worden, zodat nieuwe tegels kunnen worden geproduceerd. Circulair ondernemen, dat biedt nieuwe kansen voor ons bedrijf. Ook binnen de branches waar wij actief zijn, is er meer vraag naar duurzaamheid”, vullen Ferry en Romain elkaar aan. Met de komst van Romain wordt ook de online marketing verder ontwikkeld. Beter zichtbaar worden binnen de branches, met een verbeterde website en webshop is Floormaxx op weg naar de volgende fase in haar groei en uitbreiding in Deventer.

 

Export landen

Benelux | Randje Frankrijk

Ceo

Floormaxx | Romain Mulder