Groothandel op gebied van pneumatiek, hydrauliek en industriële componenten

Flowtechnology

Groothandel op gebied van pneumatiek, hydrauliek en industriële componenten

Flowtechnology is in 1983 onder de naam Allfitt gestart als kleinschalig familiebedrijf. In 2011 vond de rebranding naar Flowtechnology Benelux plaats en inmiddels zijn ze doorgegroeid tot een internationale groothandel op gebied van pneumatiek, hydrauliek en industriële componenten. Met name in de Benelux worden meer dan 1.800 klanten bediend met kwalitatieve producten, persoonlijke service en snelle en betrouwbare leveringen.

Samen sta je sterker

Sinds 2007 maakt Flowtechnology Benelux als zelfstandige unit deel uit van Flowtech Fluidpower. Met 16 specialistische bedrijven, 600 collega’s en vestigingen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en China bieden zij toegang tot ruim 1.000.000 kwaliteitsproducten en diverse op maat gemaakte oplossingen.

Een team dat het verschil maakt

Persoonlijk contact staat centraal bij Flowtechnology. De vestiging in Deventer telt 20 enthousiaste medewerkers, die elk gespecialiseerd zijn in hun eigen vakgebied. Door deze specialisatie biedt men zowel fijne en persoonlijke service, als gedegen advies en betrouwbare logistiek. Hiermee bedient men een divers klantenbestand van gespecialiseerde productiebedrijven en wederverkopers.

Bestellingen lopen bij Flowtechnology uiteen van enkele onderdelen (die vanaf 100 euro franco geleverd worden) tot volle pallets. Hierbij neemt online bestellen een steeds belangrijkere plaats in. Op dit moment bestelt 60% van de klanten online en de verwachting is dat dit verder zal toenemen.

De bestelprocedures zijn vergaard geautomatiseerd, waardoor ook klanten die de voorkeur geven aan bestellen via de telefoon of e-mail, of op zoek zijn naar aanvullend technisch advies, goed en persoonlijk verder geholpen kunnen worden.

Altijd een oplossing

Een focus op gemak voor de klant maakt Flowtechnology een vaak gekozen partner in pneumatiek, hydrauliek en industriële componenten. De uitgebreide catalogus biedt met ruim 25.000 producten een goed geprijsde oplossing voor vrijwel elke situatie. Staat het gezochte product niet in de catalogus, dan is het vaak alsnog te vinden in het netwerk van ruim 140 leveranciers. Door dicht op de klant te zitten en goed te luisteren naar hun wensen (en die van hun klanten), komt er altijd een oplossing.

 

Export landen

België | Luxemburg

Managing Director

Flowtechnology | Tamara Reiners