Levensmiddelenproductie

Fresh Food Factory

Levensmiddelenproductie

Joyce Schroot heeft een achtergrond van meer dan tien jaar in R&D in levensmiddelen, chemie en farmacie als ze besloot voor haar zelf te beginnen. In 2013 richtte zij Fresh Food Factory op. Met haar technische en bedrijfskundige achtergrond, sterke analytische vaardigheden en de visie dat samenwerken loont, is ze een veel gevraagd projectmanager om levensmiddelenproductie bedrijven in binnen- en buitenland mee helpen groeien. De zaken gingen goed en twee jaar later kwam partner Anne de Vries aan boord. Anne heeft veel ervaring en een groot netwerk in de gesneden groenten, fruit, sappen en maaltijdsalades verwerkende industrie.

Onafhankelijk en nuchter advies

Levensmiddelenproductiebedrijven elke dag een beetje beter maken, dat is het doel. Methoden zoals de theorie van de zwakste schakel (TOC), business process re-engineering (BPR), Lean en Six Sigma worden ingezet om bestaande productielijnen te verbeteren en te optimaliseren. Ook wordt Fresh Food Factory veel gevraagd als partner om mee te werken aan het ontwerp van nieuwe productielocaties. Dit kan in de vorm van een haalbaarheidsstudie, procesadvies, een fabrieksontwerp of een wetgevingsadvies. Zo vroeg het Amerikaanse Smart Wash Solutions om een advies op huidige stand van techniek in de Europese groente- en fruitverwerking. Ze wilden een advies en uitvoering over het te doorlopen traject voor goedkeuring van hun product SmartWash op de Europese markt.

Een Russische teler van groenten, kruiden en bloemen onder glas had een plan om zijn productassortiment te verbreden. De huidige logistiek is gericht op retail en food service, maar men wil ook gesneden groenten en maaltijdsalades gaan leveren. Het bedrijf heeft nog geen ervaring met de verwerking van groenten. Fresh Food Factory heeft vervolgens een ondernemingsplan opgesteld inclusief technisch ontwerp van de te bouwen fabriek inclusief alle productiemiddelen.

Netwerk van machinebouwers

Nederland heeft internationaal een grote reputatie als het gaat om teelt en verwerking van groenten en fruit. Ook zijn in Nederland veel machinebouwers op dat vlak gevestigd. Zij verwijzen potentiële kopers van hun machines vaak door aan Fresh Food Factory wanneer extra hulp nodig is dan sec de levering van de machines. Dit levert soms werk ver weg op. Zo is voor een Javaans foodbedrijf die levert aan fast foodketens de eerste industrieel opgezette fabriek voor koelverse gesneden groente in Indonesië opgezet.

Export landen

België | Zwitserland | Noorwegen | Indonesië | Rusland | USA | Egypte | Israël

Ceo

Fresh Food Factory | Joyce Schroot