Luchtzuiverende Ledverlichting

Freshlight

Luchtzuiverende ledverlichting

Aad van der Starre heeft in 2004 het bedrijf Freshlight B.V. opgericht. Freshlight staat voor luchtzuiverende ledverlichting. Voordat Aad van der Starre Freshlight oprichtte vond hij ionisatie al interessant en besloot hij zich te gaan concentreren op licht en ionisatie. Hierdoor kwam Aad van der Starre erachter dat lampen een goed vehikel zijn om te ioniseren en zo is Freshlight ontstaan.

Bij ionisatie worden negatieve ionen uitgestoot die zich gaan hechten aan positief geladen deeltjes zoals fijnstof (daarmee ook virussen en bacteriën) en geur. Deze deeltjes slaan neer en zo ontstaat er een schone lucht.

De assemblage van de ioniserende ledverlichting wordt gedaan in China. Bij het bedrijf Freshlight werken meer dan 60 personen verspreid over Nederland, China, Tokio en de Verenigde Staten. Freshlight richt zich met name op de agrarische sector, glastuinbouw en industrie (utiliteit).

Twee jaar geleden is Freshlight gestart met de export naar Verenigde Staten. Daar wordt vooral geleverd aan de defensie-industrie. Tevens is er een kantoor geopend in Atlanta, namelijk Freshlight LLC. Er wordt ook geëxporteerd naar Japan en Zwitserland, dit is vooral voor de agrarische sector. Daarnaast is sinds kort ook de eerste order uit Iran een feit!

De export naar de VS beschouwt Van der Starre als de mooiste exportprestatie. De Amerikaanse luchtmacht had een tender uitgezet, met als doel de basiskampen te verlichten met onbreekbare lampen, die tweemaal zoveel licht leveren tegen de helft van het energieverbruik. Freshlight heeft hiervoor ledlampen geproduceerd met een epoxy behuizing, zodat de lampen onbreekbaar zijn. Deze lampen hebben aan de eisen voldaan maar Van der Starre rustte ze ook nog eens uit met koolstofborsteltjes, die zorgen voor de ionisatie. De Amerikaanse luchtmacht is er zeer blij mee. De stank in de basiskampen is verdwenen en ze hebbe nu zuivere lucht.

In de nabije toekomst wil Freshlight met name de export naar de Europese landen uitbreiden.

 

 

Export landen

Japan | Verenigde Staten | Zwitserland

Ceo

Freshlight | Aad van der Starre