FrieslandCampina

Zuivelbedrijf

Het verhaal van FrieslandCampina begint in 1871. In dat jaar besloten boeren hun krachten te bundelen en plaatselijke zuivelfabrieken te stichten. Zo konden ze hun marktpositie versterken en de afzet van hun melk veiligstellen. Momenteel zijn ruim 18.000 boeren in Nederland zijn samen eigenaar van FrieslandCampina.

Alles wat zij doen staat in het teken van betere voeding voor de wereld, goede inkomsten voor de boeren, nu en in de toekomst. Innovatie is hun inspiratie en drijvende kracht. Elke dag werken de wetenschappers van FrieslandCampina met toewijding en passie aan duurzame oplossingen voor wereldwijde voedingsvraagstukken

Inmiddels is FrieslandCampina één van de grootste zuivelondernemingen in de wereld waar circa 24.000 medewerkers werken. Samen zorgen zij ervoor dat miljoenen consumenten wereldwijd kunnen worden voorzien van zuivelproducten met de meest waardevolle voedingsstoffen uit melk: de start van alles dat FrieslandCampina maakt.

FrieslandCampina heeft vestigingen in 36 landen en exporteren naar meer dan honderd landen wereldwijd. In de fabriek in Lochem wordt 10% van alle melk en 55% van alle room van FrieslandCampina verwerkt. Daarmee is Lochem één van de vijf grootste melk verwerkende locaties in Nederland met ongeveer 200 medewerkers. Dag in dag uit produceren ze uiteenlopende producten voor ijs en chocolade makers, banketbakkers, specifieke voedingsproducten en de medische industrie. Binnen het netwerk van FrieslandCampina heeft de locatie Lochem een belangrijke rol, alle melk van onze boeren moet altijd verwerkt worden tot een zo hoogwaardig mogelijk product. De locatie Lochem vangt veel overschotten melk op die soms van de ene op de andere dag ontstaan. De locatie moet altijd klaar zijn, onze missie is: Lochem Betrouwbaar. De omgeving is dynamisch en de locatie volop in ontwikkeling. Dagelijks wordt er een beroep gedaan op flexibiliteit van onze installaties en onze mensen. Naast betrouwbaarheid staat Lochem voor veiligheid en kwaliteit en daar zetten wij hoog in.

Export landen

Wereldwijd

Ceo

FrieslandCampina | Hein Schumacher