Medische & veterinaire en groothandel in schoonmaakmiddelen en -machines

Fvd Vooren

Medische & veterinaire en groothandel in schoonmaakmiddelen en -machines

Fvd Vooren is ooit begonnen als een winkel in de Walstraat. Het familiebedrijf is inmiddels doorgegroeid tot met verschillende specialisaties: medische & veterinaire en groothandel in schoonmaakmiddelen en -machines. Bij de groep werken in totaal bijna zestig medewerkers.

De belangrijkste bedrijfsactiviteit is de groothandel voor medische disposables. Dit opereert al meer dan dertig jaar onder de naam: F. vd Vooren Medische Goothandel. Het kernassortiment bestaat uit incontinentieproducten, wondzorg, medische disposables, voeding & instrumenten, BHV, EHBO & AED-producten, verpleeghulpmiddelen en nog veel meer producten! De kracht van het bedrijf is het bieden van merkonafhankelijke kwaliteitsproducten. Door de korte lijnen kan snel meegedacht worden met de klanten en oplossingen op maat geboden worden.

Veel aandacht en tijd besteden de eigen rayonmanagers aan advies of producttrainingen te geven op specifieke productgroepen, artikelen of werkwijze-ondersteuningen. Deze producttrainingen gebeuren in samenwerking met de leveranciers. Naast de handel in medische disposables worden zijn rijdend en niet-rijdend materieel aangeboden. Hierbij moet u denken aan tilliften, bedden, transportkarren, rolstoelen, etc. Hiervan verricht FvdVooren ook het onderhoud en de keuringen met daarbij behorende certificaten. Daarnaast kunnen ook meet-, weeg- en diagnostische apparatuur geijkt, gekalibreerd en gerepareerd worden. FvdVooren heeft een sterke marktpositie opgebouwd in het segment verzorgingstehuizen en eerstelijns hulpposten.

Onder de naam Neptunus wordt een breed assortiment aan schoonmaakmachines, dispensers, werkkleding, EHBO en schoonmaakmiddelen aangeboden. Veel kruisbestuiving vindt plaats met de klanten uit de zorg die ook behoefte hebben aan schoonmaakmiddelen.

De jongste bedrijfsactiviteit (sinds 2015) is de veterinaire groothandel. Aan dierenartsen, -klinieken en pensions worden hieraan ook veel disposables en toebehoren geleverd. Via eigen vrachtwagens en extern transport worden de klanten vanuit het eigen magazijn dagelijks beleverd.

Duurzaamheid

Om een steentje bij te dragen aan de verduurzaming van de medische zorg hebben zijn enkele alternatieve disposable producten in het assortiment gemaakt van duurzaam materiaal. Zo zijn er bijvoorbeeld milieuvriendelijke medicijnbakjes in het assortiment, als alternatief voor de standaard plasticvariant van dit product. De alternatieve medicijnbakjes zijn gemaakt van papier en zijn dus volledig biologisch afbreekbaar. Naast deze papieren medicijnbakjes zijn ook de zogeheten ‘pulpproducten’ in het assortiment. Ook dit zijn producten die van oorsprong van plastic gemaakt zijn, maar vervangen zijn door een duurzame papieren versie. Het mooie aan deze alternatieve producten is dat de kwaliteit gewaarborgd wordt en de werking hetzelfde is, ondanks de switch van plastic naar papier als productiemateriaal. Een mooie stap in de richting van duurzame kwalitatieve zorg!

Naast deze duurzame producten, levert FvdVooren een zorg-op-maat-pakket in de kleinst mogelijke verpakkingseenheden, waardoor voorraadvorming en onnodig verbruik beperkt blijft. Tijdens het logistieke proces is het mogelijk om te kiezen voor leveringen via herbruikbare kunststof boxen, in plaats van kartonnen dozen. Op deze manieren wordt bijgedragen aan het verduurzamen van de medische zorg.

Export landen

België

Ceo

Fvd Vooren | Eric-Jan De Graaf