Gamestudio

Gamemularity

Gamestudio

In 2013 richten Niels Wewer, Ilse Kooning en de tweeling Pascal en Carsten Altena hun bedrijf Gamularity op. De ontstaansgeschiedenis is bijzonder: ergernis over de populaire game Candy Crush (150 miljoen spelers) waarvan het viertal van mening was dat deze game verder ontwikkeld en verbeterd kon worden. Dus besloot men tot de oprichting van een eigen gamestudio: Gamularity.
Besloten werd om een “casual game” te gaan bouwen. Dit is een genre van relatief eenvoudig te spelen spelletjes die ongeveer drie tot vijf minuten duren.

Strategische game
De eerste game werd gelanceerd in juni 2017: Freezm! Het lijkt misschien op CandyCrush, maar is wél anders. Niels Wewer: ”Bij Candy Crush kun je alleen swipen (schuiven), bij Freezm! kun je ook roteren. Waar je bij Candy Crush vaak maar twee combinaties kunt maken, kun je nu wel tien combinaties neerzetten. Daardoor is dit spel veel strategischer, bijna zoals schaken”. Ook werd daardoor een andere functionaliteit interessant: multiplayer, de mogelijkheid om echt tegen anderen te spelen. “Dat is nog niet goed gedaan in ons genre”.

Het spel werd met 20.000 downloads een redelijk succes: “We kozen voor een ‘soft launch’, dat betekent niet meer dan een beperkte lancering in vier landen: Nederland, Zweden, Denemarken en Roemenië. We konden zo ervaring opdoen. Het positieve was dat de branche onder de indruk was van onze gebruikte techniek en de opzet van het spel, een aandachtspunt voor ons was dat het spel eigenlijk te ingewikkeld was voor het genre casual game”.

De vier ondernemers nemen de leereffecten mee bij de ontwikkeling van het tweede spel van Gamularity. Dit wordt ook weer een casual game waarbij je ook tegen anderen kan spelen. Het wordt medio 2018 gelanceerd en de verwachtingen zijn hoog gespannen. Carsten Altena: “Er is veel interesse vanuit de internationale markt om mee te investeren in de uitrol. Bepalend daarbij zijn de eerste livetestresultaten. Die bepalen of de lancering van je spel een ‘dead in the water’ wordt of een groot succes”.

 

Export landen

Zweden | Denemarken | Roemenië

Ceo

Gamemularity | Pascal Altena | Niels Wewer | Ilse Kooning | Carsten Altena