Technologie in Voedingsmiddelen

GEA

Technologie in Voedingsmiddelen

GEA is een internationaal bedrijf, met aansprekende klanten. GEA-technologie speelt een rol bij veel alledaagse producten, zoals zuivel, frisdranken, bier maar ook bij andere voedingsmiddelen. Een willekeurig rondje door de supermarkt en het is zeker dat jij in aanraking komt met een product waarbij GEA-technologie is gebruikt. Engineering for a better world is al jaren de missie van GEA. Fantastische technologieën en producten bevestigen deze missie door het reduceren van de CO2 footprint, watergebruik en afval bij onze klanten.

De GEA Group heeft wereldwijd ongeveer 18.500 mensen in dienst. In Nederland werken ca.1.500 mensen en in Deventer ruim 100 medewerkers. Het bedrijf is genoteerd aan de Duitse MDAX.

Sterk in het foodsegment
GEA is actief in diverse markten, zoals Dairy, Food, Beverages, Pharma, Chemical, Marine en Utilities. De foodmarkt is voor GEA het grootst. Vestigingsmanager Deventer, Gerben Stegeman:

“Voor meer dan 70% van alle foodproducten die in de supermarkten liggen, levert GEA de productieprocessen. Wereldwijd wordt bijvoorbeeld zelfs 50% van de totale bierproductie met GEA-technologie gerealiseerd”.

Specialist in zuivel, frisdranken en bier
Nederland behoort tot de wereldtop als het gaat om zuivel. In de vestiging Deventer is bovengemiddeld veel expertise en kennis over de zuivelmarkt aanwezig. De zuivelkennis is bijvoorbeeld toegepast bij de ontwikkeling en bouw van drietal grote nieuwe zuivelfabrieken in Borculo, Gorinchem en Heerenveen (eerste Mozzarella kaasfabriek in Nederland).

Ook in het buitenland zijn de mensen van GEA Deventer regelmatig betrokken, zoals recentelijk nog bij de bouw van een ijsfabriek in Duitsland, bij een bakkerij productenfabriek in België en een brouwerij in de Fillipijnen. De medewerkers van GEA Deventer werken voornamelijk aan engineeringprojecten in Nederland en België.

Toppositie
Onder andere door te focussen op zeer flexibele klantoplossingen, procesgaranties, verdergaande digitalisatie en het aanbieden van predictief onderhoud maakt GEA het verschil ten opzichte van collega-marktpartijen. Verder zijn voor elk segment innovatieteams voortdurend bezig met ontwikkelen van het portfolio in nauwe samenwerking met klanten. Stegeman:

“We zitten in alle marktsegmenten waarin we actief zijn in de top drie van de markt. Het streven van GEA is overal een nummer één positie te bereiken. Dit wordt mede bereikt met het leveren van duurzame oplossingen. Zo realiseert GEA op de Maasvlakte de eerste smoothie en sapfabriek ter wereld met een CO2 neutrale footprint.’’

GEA

Export landen

GEA Groep | Wereldwijd

GEA Deventer | Noord- en West-Europa

Contact

www.gea.com/nl

Ceo

GEA | Arco Hamelink