Hulpverleningsorganisatie

Global Risk Advice

Hulpverleningsorganisatie

Roderik Sommerdijk’s carrière startte in 1986 toen hij als negentienjarige op zijn brommer vanuit Nederland naar Calcutta in India afreisde. Onderweg maakte hij van alles mee. Criminaliteit, corruptie en hoe hier mee om te gaan en later hoe dit het beste te vermijden. Deze lessen past hij samen met zijn compagnon Jacob van ’t Slot in hun gezamenlijke onderneming Global Risk Advice.

Roderik is opgeleid in het theater waar ook nog steeds zijn passie ligt. In zijn woonplaats Deventer is hij al jarenbekend als vertolker van een prominent figuur tijdens het bekende Dickens Festival. De theaterervaring neemt hij mee in zijn trainingswerk voor Global Risk Advice.

Wereldwijd is de behoefte aan beveiliging enorm toegenomen. Dit speelt ook voor het belangrijke werk van de NGO (Non-Governmental Organisation). Deze hulpverleningsorganisaties hebben in toenemende mate met veiligheidsissues te dealen. Grote bedrijven die mensen naar avontuurlijke landen uitzenden hebben vaak (grote) budgetten voor veiligheid van uit de zenden personeel. Bij NGO’s en minder grote bedrijven ontbreekt dit vaak. Het toegankelijk maken van hoogwaardige beveiligingsstandaarden en -diensten voor gepassioneerde gedreven mensen is de kern van het DNA van Global Risk Advice. Dit resulteert in het lean organiseren van de dienstverlening en het klein houden van de marges.

Roderik: “we werken zo wel in Nederland als in de landen terplekke. Een belangrijk deel van ons werk is mensen bewust te maken van risicofactoren opdat deze vermeden kunnen worden. Als er dan toch een situatie optreedt dan bieden we een handelingsperspectief dat vanuit ratio handelt en niet vanuit de emotie. Het meemaken van dreigende situaties is heel stressvol en velen hebben dit gelukkig nog nooit meegemaakt. Wij oefenen hiermee op een persoonlijke en vertrouwelijke wijze opdat de cursisten gaan ervaren wat dit men hen doet. Iedereen reageert daarin anders, je leert heel veel over jezelf. We passen vervolgens die technieken toe die het beste bij je passen. Door dit herhaald te trainen leer je effectiever te reageren en verhoog je je zelfvertrouwen ook. Daar merk je niet alleen zelf maar anderen zien dan ook. We zetten mensen in hun kracht. Mijn theater-ervaring komt hierbij goed van pas, soms ben ik de trainer en een andere keer de acteur”.

Global Risk Advice is een bekende en erkende speler voor organisaties die met onveilige situaties in binnen- en buitenland te maken hebben. Met hun belangrijke werk en drive zorgen zij ervoor dat NGO’s en andere organisaties hun belangrijke werk kunnen blijven uitvoeren.

Export landen

Wereldwijd

Ceo

Global Risk Advice | Roderik Sommerdijk