Glutenvrij Le Poole

Glutenvrij eten

Als bij dochter Karin eind jaren ’80 niet de ziekte coeliakie was geconstateerd, had het Twellose bedrijf Glutenvrij Le Poole van Christien en Anton Le Poole waarschijnlijk nooit bestaan. In die tijd waren glutenvrije producten moeilijk te vinden en van wat er was hield de smaak zeer te wensen over. Tijd om zelf in actie te komen. In eerste instantie voor hun dochter, maar al heel snel voor meer personen met coeliakie. Dankzij het pionierswerk van Christien en Anton is het glutenvrij assortiment in Nederland sterk vergroot en verbeterd. Glutenvrij Reform Le Poole is uitgegroeid tot de grootste en meest gespecialiseerde leverancier van voedingsmiddelen zonder gluten in Nederland.

Coeliakie is een chronische darmaandoening, zich kenmerkend door een aangeboren glutenintolerantie die bij een onaangepast dieet leidt tot een beschadiging van het darmslijmvlies. De aandoening wordt veroorzaakt door een immunologische reactie tegen een van de eiwitten van het glutencomplex. Ongeveer 1% van de mensen heeft coeliakie.

Grootste assortiment van Nederland

Het assortiment glutenvrij beslaat inmiddels uit meer dan 700 producten. Deze worden bij gespecialiseerde producenten ingekocht tot dan Canada en Australië aan toe. Glutenvrij Le Poole beschikt over een uitbreide brood- en banketbakkerij, waar allerlei broden, koeken en banket onder eigen huismerk geproduceerd. In de bakkerij worden ovenverse broden gebakken in een glutenvrije omgeving. Het brood wordt gemaakt met maïszetmeel of glutenvrij tarwezetmeel. Ook houdbaar brood van bijvoorbeeld Schnitzer of Schar behoort tot het assortiment. Ook ontbreek een eigen stroopwafellijn niet en bestaat uit de eigen koekreep “Snelle Thijs” vernoemd naar kleinzoon Thijs.

Naast brood is eigenlijk alles voor een glutenvrij leven te bestellen bij Glutenvrij Le Poole. Hierbij moet u verdere denken aan: bakmixen, broodmixen, crackers, muesli, pasta’s, soepen en kant-en-klaarproducten. Ook snoep, chips, gebak, overige lekkernijen en zelfs glutenvrije drankjes behoren tot het assortiment.

Glutenvrij Le poole heeft een groothandelsfunctie naar voornamelijk de reformwinkes toe als ook met de bak- en broodmixen naar de bakkerijen toe. De meeste producten worden echter aan de particulier verkocht. De meeste van de ruim 20.000 klanten, of beter gezegd fans, want zo mag je hen wel noemen, bestellen de producten online. Twee keer jaar worden op de vestiging ook verkoopdagen georganiseerd. Er wordt dan gewerkt met tijdslots om de grote toestroom van de fans in goede banen te leiden.

Export landen

België | Frankrijk | Denemarken |

Incidenteel | Andere landen

Ceo

Glutenvrij Le Poole | Christien en Anton Le Poole