Handels onderneming Dijkerman

Zendapparatuur

Hans Dijkerman heeft van zijn hobby zijn bedrijf gemaakt. Als fanatiek zendamateur was Hans druk met allerlei typen zendapparatuur. Voor de antennes bestelde allerlei lossen onderdelen bij verschillende leveranciers en stelde zo zijn eigen ideale antenne samen. Dit bleek aanmerkelijk goedkoper te zijn dan een kant-en-klare antenne kopen. De wereld van de zendamateurs is een kleine en al snel kwamen er verzoeken van collega’s om ook voor hen een antenne te bouwen. Daarop heeft Hans zijn eigen bedrijf Handelsonderneming Dijkerman opgericht in 2013. Sindsdien is het hard gegaan. Via zijn webshop Communicationworld.nl worden deze antenne pakketten binnen en buiten Europa verkocht.

Portofoons en marifoons

In het eerste jaar werden er 50 bouwpakketten verkocht, dit is nu opgelopen tot zo’n 1.200 tot 1.500 op jaarbasis. De verkoop is niet beperkt gebleven tot deze bouwpakketten. Zo is het assortiment uitgebreid met allerlei soorten portofoons. Hans: “We hebben goedkope licentievrije portofoons van 49 euro tot zeer specialistische van 10.000 euro per stuk. We verkopen deze aan b.v. zwembaden in de buurt maar ook aan multinationals. Ook leveren we marifoons voor de scheepvaart en landmobiele communicatie apparatuur voor o.a. Rode Kruis en loonbedrijven”.

Russen in Deventer

Ook beschikt Hans over een groot assortiment aan bijzondere pluggen, coaxkabels en stekkers. Deze worden veel geleverd aan de Land- en Luchtmacht. Een bijzondere bestelling ontving Hans uit Cambodja: “Daar zit een Nederlander die op reguliere basis een speciaal polyester touw bestelt dat onverwoestbaar is. Ook komen bestellingen uit Rusland binnen. Aangezien verzenden naar Rusland te risicovol is (veel wordt gestolen) komen de Russen naar Deventer om de bestellingen op te halen.

Van de omzet komt zo’n 50% uit export. Hans verwacht dat dit nog verder zal stijgen: “De Nederlandse markt groeit nauwelijks en daar hebben we al een sterke positie. In het buitenland ligt voor ons nog veel potentieel. We groeien met tientallen procenten per jaar en dat verwachten wij ook voor de komende tijd te realiseren. De groei heeft inmiddels al geresulteerd in een grotere showroom en magazijn.

 

Export landen

Europa (veel Scandinavië | Zuid-Afrika | Cambodja | Australië

Ceo

Handelsonderneming Dijkerman | Hans Dijkerman