Verkoop van Tweedehandse Machines

HaneMach Machines

Verkoop van Tweedehandse Machines

HaneMach in- en verkoopt tweedehandsmachines voor de industrie, waarvan werktuigmachines voor de metaal verwerking percentueel het meest worden afgenomen. Hans Neuteboom Machines, HaneMach, startte in 1997, na een afstudeerproject aan Larenstein (de Hogere Landsbouwschool Deventer). Met de specialisatie Internationale marktkunde en Internationale handel, ziet hij brood in de verkoop van tweedehands landbouwmachines. De landbouwmachines zijn amper op zijn pad gekomen. Al snel worden conventionele machines geleverd. Werktuigmachines voor metaalbewerking, zoals draaibanken, freesbanken, plaatbewerking en knippen.
De eerste handel van tweedehandsmachines werd verscheept naar Peru (zijn geboorteland) en snel volgen nieuwe aanvragen uit Zuid-Amerika. Het opbouwen van een bedrijf, het ondernemerschap en de vrijheid geven hem een kik. Ook al zijn de eerste jaren mager, hij weet steeds de hand te leggen op machines waar de markt om vraagt. Hans bouwt aan zijn bedrijf en het netwerk. Na vijf jaar Zuid-Amerika volgt Europa. Machines worden in- en verkocht in Engeland, Italië, Duitsland en Spanje. In Spanje wordt jaarlijks een beurs georganiseerd waar HaneMach zich presenteert.

Internet een helpende hand
Handelaar zijn is vooral een netwerk opbouwen en vertrouwen kweken. Op Hanemach.nl worden de machines aangeboden vanuit een hal in Deventer. In Rijssen is een tweede hal voor grote objecten. Voor het merendeel worden de machines direct doorverkocht zodat de transportkosten laag blijven. “Buitenlanders die een machine op zijn website zien, vragen ook vaak een video te sturen. Aan de hand van de beelden wordt de machine beoordeeld. Na het zien van de video is de koop snel gesloten”, vertelt Hans Neuteboom. De vele contacten met handelaren en geïnteresseerden vinden vooral via WhatsApp plaats.

De handel loopt goed. “Wel heeft 2009 wat roet in het eten gegooid. Vanaf 2011 gaan we weer gestaag omhoog”, zegt Hans. Van de omzet wordt ruim 80% geëxporteerd. De conventionele machines worden vooral in Zuid-Amerika en Turkije afgezet. De CNC gestuurde machines gaan vaak naar India, waar ze in staat zijn een nieuw computersysteem in de machine te bouwen. De machines worden wereldwijd (4 á 5 stuks) per container verscheept.

Neuteboom is altijd opzoek naar een tweedehands machinepark met een grote interesse in CNC gestuurde machines.

Producten & diensten
Hanemach BV is een machinehandel die gespecialiseerd is in in- en verkoop van nieuwe en gebruikte machines voor de metaalbewerking. Hanemach BV is zowel nationaal als internationaal georiënteerd. Door het uitgebreide netwerk aan contacten zijn zij in staat de juiste machine te vinden. Tevens helpen zij klanten met service, onderhoud, machine transport, aankoop, verkoop en taxatie van hun machinepark.

 

Export landen

Duitsland | Engeland | Italië | Spanje |
China | India | Marokko | Tunesië | Turkije | Zuid- Amerika

Ceo

HaneMach Machines | Hans Neuteboom