Productie- en groothandelsbedrijf voor tuincentra, hoveniers en kwekerijen

Hanol

Productie- en groothandelsbedrijf voor tuincentra, hoveniers en kwekerijen

Hanol is in 1956 gestart als handel in oliën en vetten voor de vele kwekers die in Twello destijds gevestigd waren rondom de toenmalige veiling. Olie raakte uit de gratie en Hanol schakelde door naar wat het nu is: een productie- en groothandelsbedrijf voor tuincentra, hoveniers en kwekerijen. De hoofdvestiging zit in Twello en in Vaassen zit de tweede vestiging. Bij Hanol werken zes professionals.

Eigen productie

Door de jaren heen is een grote ervaring opgebouwd met allerlei soorten tuingereedschap en de specifieke wensen die de klanten erbij hebben. Dit heeft Hanol er toe aangezet om een eigen lijn gereedschap te ontwerpen en te produceren. De productie vindt deels in het buitenland plaats en deels in de eigen werkplaats. Hier worden enkele stukken gereedschap gemaakt, zoals bijvoorbeeld een professionele tuinwals, grondboren en spades. Ook vinden hier reparaties en revisie plaats van diverse gereedschappen. Weggooien is zonde voor milieu en portemonnee.

Naast gereedschap worden ook meerdere producten gemaakt voor tuincentra, hoveniers en kwekerijen. U kunt daarbij denken aan kweektafels, montage van schermen in kassen en het bouwen van complete folietunnels(kassen).

Eigen bemestingslijn

Naast gereedschappen is bemesting ook een belangrijke productgroep. Zowel organisch als chemische bemesting zitten in het assortiment. De focus ligt toch bij de organische meststoffen, omdat dit beter is voor planten & bomen en uiteraard ook voor het milieu. In samenwerking met een producent is onder regie van Hanol een eigen meststoffenlijn ontwikkeld onder de merknaam Fortuin. Uniek aan deze lijn is dat de meststoffen zijn afgestemd op de verschillende aspecten van de seizoenen. Het bestaat uit zeven overzichtelijke productgroepen en daar houden de klanten van. Ze hoeven zo geen grote voorraden van allerlei specialistische bemestingen aan te houden.

De eigen lijn is een succes. Op jaarbasis worden zo’n 10.000 grote emmers afgezet aan klanten in de buurt en ook verder weg. Om hergebruik van verpakkingsmateriaal te stimuleren is een eigen statiegeldregeling opgezet zodat elke emmer gemiddeld vijf tot zes keer meegaat.

Toekomst

Hanol heeft door de eigen producten een stevige en solide basis bij haar klanten. Ook het vele persoonlijke contact draagt bij aan een hoge klantentrouw. Hanol ziet de toekomst daarom met veel vertrouwen tegemoet.

Export landen

België | Duitsland

Ceo

Hanol | Carla de Haan