Winkel in het teken van de teckel

Hashteckel

Winkel in het teken van de teckel

Ondernemer Rob en Carlijn Landeweer hebben een primeur voor Europa en waarschijnlijk de hele wereld: een winkel die 100% in het teken staat van de Teckel. Liefhebbers van dit bijzondere hondenras vinden daar dan ook 600 producten speciaal gemaakt voor hun teckel. De winkel trekt bezoekers uit het hele land en ook uit omliggende landen.

Begonnen met een webshop

Alles startte met het feit dat beide ondernemers baasjes werden van Teckel Beer. Het viel hen op dat Beer het ’s winters te koud heeft en dat het aangeraden werd om Teckels in de winter een jasje aan te doen. Hier was weinig aanbod en Carlijn liet via een relatie een speciaal jasje voor Beer maken. Dit leverde veel reacties op. Carlijn: “velen vroegen mij: waar kan ik dat kopen?”. We zijn toen een webshop begonnen met speciale, veelal handgemaakte Teckel producten. Dit loopt uiteen van jasjes, tuigjes, slaapzakken tot manden en gezondheidsproducten voor de Teckel. Ook zijn ze allerlei merchandise en designspullen voor de baasjes aan hun assortiment gaan toevoegen.

Eigen productie en volgens de Sustainable Global Goals van de United Nations (SDG’s)

Bijzonder aan het assortiment is dat veel producten zelf bedacht zijn en door partners onder regie geproduceerd worden in Europa en het liefst in Nederland. Zo maakt een leerspecialiste in Dordrecht de speciale leren tuigjes met de hand, speciaal voor Teckels. Het mooie is dat dit van leer wordt gemaakt wat normaliter vernietigd zou worden door schoenfabrieken. Dit is SDG 12: Responsible consumption aims to foster eco-friendly production, reduce waste and boost recycling. Een ander mooi voorbeeld zijn de slaapzakken. Teckels houden erg van ergens in te kruipen en een nest te maken, in tegenstelling tot veel andere hondenrassen. Dit wordt dan weer door een sociale werkplaats in Nederland geproduceerd (mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt) .

Dit maakt het assortiment uniek en bijzonder. Carlijn: “we willen nog veel meer producten zelf maken. Zo hebben we nu kilometers aan drie verschillende stoffen laten maken met onze eigen Teckel prints, waarop de drie soorten Teckels te zien zijn. Dit soort details maken het verschil”.

De eigen winkel in een prachtig pand aan de Broederen straat 25 te Deventer

Omdat steeds vaker de vraag kwam of mensen met hun Teckel de kleding en tuigjes ook fysiek konden komen passen, besloten de ondernemers om een winkel te openen. “We zagen een mooi pand hier in Deventer dat ons wel geschikt leek en zo is het balletje gaan rollen”.

De aandacht die de opening trok was enorm. “We hebben veel interviews gegeven in kranten, magazines en op radio en TV”, zegt Carlijn. De belangstelling vanuit de pers leidde mede tot een grote toeloop op de winkel. Het mooie is dat dit nog steeds doorloopt. Mensen vanuit heel Nederland, België en ook Duitsland nemen de moeite om vele uren af te reizen naar de Teckel winkel in Deventer.

Verder groeien

Voor de toekomst wordt ook naar het buitenland gekeken. Zo is de wereldwijde omzet van de webshop bijna net zo groot als de omzet van de winkel. Het idee is daarom om een tweede winkel in België te gaan openen en er zijn plannen voor Duitsland, Engeland en Italië. Online is ook nog veel groei te behalen. Naast België en Duitsland komt ook veel omzet uit Italië en sinds kort ook uit Amerika. Gewerkt wordt aan het internationaliseren van de huidige Nederlandstalige webshop. De toekomst ziet er veelbelovend uit.

Export landen

België | Duitsland | Italië | USA

Ceo

Hashteckel | Rob en Carlijn Landeweer