Kasten, meubels, deuren, sloten en beveiliging

Haverkamp

Kasten, meubels, deuren, sloten en beveiliging

Haverkamp is sinds 1920 een begrip in Deventer en wijde omgeving. Van oudsher een winkel in IJzerwaren en gereedschappen maar tegenwoordig bekend als dé specialist in: kasten en meubels op maat, deuren en beslag en sloten & beveiliging.

Rowin Winkels startte in 2012 als online HBO-stagiair bij Haverkamp. Het bedrijf wilde meer werk maken van verkoop online en Rowin maakte hiervoor het plan. Dit sloeg zo aan dat Rowin, na drie jaar gewerkt te hebben bij een online marketingbureau, weer terug is bij Haverkamp. Sinds mei 2020 is hij, na een inwerkperiode, de nieuwe eigenaar bij Haverkamp.

Rowin: “met de winkel bedienen in het hogere segment particulieren en bedrijven met deuren, kasten en meubels op maat. Door de vergaande automatisering zijn de kosten dermate omlaag gegaan dat het bereik een stuk groter is geworden”. Haverkamp voert een groot assortiment aan A-merken op gebied van maatwerk oplossingen voor deuren, kasten, meubels en andere interieurbetimmeringen. Dankzij gebruik van internetmarketing en mond-op-mondreclame van het sterk groeiende aantal klanten is het bereik inmiddels landelijk geworden. Vanuit heel Nederland komen klanten naar de showroom van Haverkamp voor inspiratie en advies.

Ook orders uit buitenland

Het assortiment aan deurbeslag en (cilinder)sloten is breed en diep en bevat bekende merken als Abus, Nemef, Mauer, Pfaffenhain, DOM en Winkhaus. Deze worden voornamelijk via de eigen webshop Haverkampshop.nl verkocht. Drie van de in totaal twaalf medewerkers zijn fulltime actief met het onderhoud van de shops en het gereed maken en verzenden van de ongeveer 500 bestellingen per maand. Dit zijn voornamelijk bestellingen uit Nederland, maar ook Belgen en Duitsers bestellen graag via Profilzylinders.de bij het uitgebreide assortiment van Haverkamp.

Toekomst

De vraag naar de producten en diensten van Haverkamp blijft hoog en groeit nog steeds. Het heeft geleid tot een focus op een drietal productgroepen: kasten op maat, deuren & deurbeslag en sloten. Bij de laatste groep behoren ook elektronische sloten. Haverkamp was hier al vroeg bij en ziet nu de vraag, met name ook bij het bedrijfsleven, sterk stijgen. De ambitie is de komende jaren uit te gaan groeien tot de grootste online verkoper van (cilinder)sloten.

De groei betekend ook een toenemend ruimtebeslag. Op korte termijn kan Rowin en zijn team nog uit voeten, maar ook langere termijn is een groter pand een optie.

Export landen

België | Duitsland

Ceo

Haverkamp | Rowin Winkels