Transport Makelaar

Helder Transport

Transport Makelaar

Heeft u een pallet voor Berlijn, een zeecontainer naar New York of een volle trailer te laden in Zuid-Frankrijk voor Zweden? Voor Helder Transport is geen opdracht te gek. Sinds 2014 verzorgt Helder Transport met vijf medewerkers op het kantoor aan de Hamburgweg in Deventer, de internationale transporten voor zo’n 350 bedrijven.

Klantgerichte service

Eigenaar Maarten Obdeijn: “Hoewel we een jong bedrijf zijn, hebben we wel meer dan 40 jaar transportervaring in huis. Bij ons staan de klant en zijn wensen centraal, dat vinden we echt heel erg belangrijk. Door onze uitgebreide kennis van import en export, en ons hechte transportnetwerk, kunnen we onze klanten snel, flexibel en tegen gunstige tarieven bedienen”. Het klantenbestand van Helder Transport groeit snel. “Onze klanten verschillen erg in grootte en aard. Het kunnen productie- en handelshuizen zijn, maar ook multinationals zoals Motul, Hilton en Shell Middle East behoren tot onze klantenportefeuille.”

Europees wegtransport is bij uitstek Helder Transport’s expertise. Dagelijks zijn zo’n 100 transporteenheden met meer dan 250 zendingen voor Helder onderweg door heel Europa. Dit gaat over de weg, per spoor, door de lucht of over zee. Want Helder Transport heeft ook een zee- en luchtvrachtafdeling en kan daardoor vrijwel alle wereldwijde bestemmingen bereiken. Bovendien verzorgt Helder indien nodig alle douane-documentatie voor haar klanten.

Persoonlijke aandacht, maar ook automatisering

De groei van het bedrijf heeft Helder aangezet om veel bedrijfsprocessen te automatiseren. Hierdoor kan het bedrijf nog sneller en flexibeler op de wensen van de klant inspelen. Maarten Obdeijn: “Doordat we goed geautomatiseerd zijn kunnen we nog beter communiceren met onze klanten en hen meer inzicht geven in bijvoorbeeld statussen, tarieven en documentatie. Bovendien helpt het ons efficiënt en nauwkeurig te werken.”

De automatisering komt niet in de plaats van het persoonlijk contact. Maarten: “Juist het tegenovergestelde, we hebben nu meer tijd voor zendingen die niet standaard zijn maar die extra persoonlijke aandacht nodig hebben. We vinden dit erg belangrijk en juist leuk. Geen transportuitdaging is ons te gek. Zo hadden we laatst een startende ondernemer op bezoek met een proefzending verf naar Togo. We hebben hier alle tijd voor genomen en de zending, die inmiddels op weg is, voldoende aandacht kunnen geven. Het is nu misschien een kleine klant, maar hij heeft zeker de potentie om te groeien”.

Export landen

Wereldwijd

Ceo

Helder Transport | Maarten Obdeijn