Onderhouden van koel water

Hesuma

Onderhouden van koel water

Hesuma Water is een prachtig bedrijf, high tech en inmiddels onmisbaar voor een groot aantal ziekenhuizen, universiteiten, data centres en gebouwen beheerders. Kortgezegd zorgt Hesuma Water ervoor, dat koelwater, hard nodig voor de genoemde categorieën, zodanig kwalitatief blijft, dat de bedrijfsprocessen gegarandeerd worden.

Hesuma Water wordt aangevoerd door Bart-Jan Kordes, in goede samenspraak met medeaandeelhouder Gerbert van Veen, ook bekend van Van Veen Metal Products BV.

Dochters

Toen de heren in 2013 de BNL 14010 certificering binnenhaalden waren ze nog een ding vergeten: er moest een bedrijfsnaam op het certificaat. Gerbert kwam net op tijd met de oplossing: de eerste twee letters van de dochters van de heren, Hélène van Bart Jan en Suzanne en Marieke van Gerbert maakten samen Hesuma! Geen makkelijke naam, maar als je hem eenmaal kent, vergeet je hem nooit!

Echt gespecialiseerd

Het bedrijf is gespecialiseerd in het voorkomen en bestrijden van microbiologische bedreigingen in watervoerende systemen. Enerzijds om corrosie en verstoppingen te voorkomen, anderzijds om ziekmakende microbiologische ziekmakers als bijv. legionella uit te schakelen. Koelwater kennis is daarbij van het grootste belang, want:

– Zonder koelwater geen ziekenhuis (bijv. koeling van scans, maar ook van bio-banken)

– Zonder koelwater geen datacenters (om de temperatuur van al die servers in de hand te houden)

– Zonder koelwater geen universiteiten (waar ook data centres en andere koelwater afhankelijke apparatuur aanwezig zijn)

– Zonder koelwater geen grote cv installaties

Sprinkler installaties

In sprinkler installaties staat het water stil. Dit kan tot gevolg hebben, dat corrosie op gaat treden als gevolg van slechte waterkwaliteit (zuurstof) waardoor lekkage kan ontstaan. Niet voor te stellen dat dat gebeurt in bijvoorbeeld een datacenter met peperdure apparatuur.

Ook hier zorgt Hesuma Water ervoor problemen te voorkomen. Dat doet het bedrijf ook hier vaak in drie stappen:

1. Bronanalyse: een zeer onderscheidende tool van Hesuma, die ervoor zorgt dat wordt voorkomen dat er een bron voor het bovengenoemde probleem kan ontstaan of als het probleem er al is de werkelijke bron wordt opgespoord.

2. Vervolgens heeft Hesuma de tools om problemen op te lossen door bijvoorbeeld vernieuwing van systemen. In samenwerking met klant en installatie-en onderhoud partners.

3. Opleiding van direct betrokkenen om verdere problemen te voorkomen, zowel richting klant als onderhoudsbedrijven.

Dus: analyseren, probleem oplossen en opleiden!

Sterke relaties

Bij Hesuma is het een kwestie van een man een man (of vrouw natuurlijk!), een woord een woord. Hesuma heeft een nauwe band met haar klanten met groot vertrouwen aan beide kanten.

In Nederland werkt Hesuma Water voor klanten als Erasmus MC, Radboud MC en Radboud Universiteit, NS, Rijksvastgoedbedrijf, Engie, BAM, Royal Haskoning DHV en vele anderen. Tot nu toe zijn de export contacten tot stand gekomen door aanbevelingen van Nederlandse klanten!

Export landen

Duitsland | België

Ceo

Hesuma | Bart-Jan Kordes