Productie en levering van niet standaard bevestigingsmaterialen

Hetraco

Productie en levering van niet standaard bevestigingsmaterialen

Hetraco B.V. is in 1972 opgericht door Herman Hendriksen. Vanuit kantoor aan huis begon hij met de verkoop van draaiwerk, gietwerk en buigwerk ten behoeve van de industrie & apparatenbouw. De naam Hetraco B.V. is een samenvoeging van Hendriksen Trading Company.

In 1982 nam Kees Eindhoven Hetraco B.V. over. Hij legde het accent vervolgens wat meer op de branche chemie & offshore. Uit deze branche kwam de vraag naar snelle levering van speciale bouten, moeren en tapeinden. Om aan deze behoefte te voldoen startte Mark Eindhoven een eigen productiebedrijf onder de naam Dutch Bolting Company B.V.

Dutch Bolting Company B.V. beter bekend als “DBC” is een moderne machinefabriek die fungeert als productiebedrijf voor Hetraco B.V. Vanaf de oprichting destijds door Mark Eindhoven zitten de 2 bedrijven bij elkaar in hetzelfde pand. DBC is specialist in het produceren van bouten, moeren, tapeinden en alle soorten bevestigingsmateriaal volgens tekening. Met het uitgebreide assortiment draadrollen (Metrisch/Metrisch Fijn/UNC/UNF/BSW) is DBC inmiddels een belangrijke speler in de Europese markt geworden. Dit alles gecombineerd met een standaard levertijd van 1 week en een zeer hoge kwaliteit maakt het een unieke combinatie.

Mark Eindhoven nam in 2004 vervolgens ook Hetraco B.V. over, waardoor de ideale combinatie ontstond van in- en verkoop van in de markt verkrijgbare bevestigingsmaterialen met als aanvulling een eigen productie van “specials”.

Sindsdien heeft Hetraco een enorme groei doorgemaakt. Het dertig medewerkers tellende team produceert en levert niet standaard bevestigingsmaterialen, draai/ frees- werk, perswerk en buigwerk. Deze worden on demand geproduceerd voor de Offshore, de olie en gasbedrijven, de maritieme sector en de apparatenbouw. De samenwerking met de klanten is zeer hecht waarbij continue aandacht is voor innovatie en procesverbetering om de klanten nog beter te kunnen bedienen. Omgekeerd fungeren veel klanten als ambassadeur van Hetraco door het geven van actieve verwijzingen en aanbevelingen in hun netwerken.

Alle door de klant gevraagde producten worden op elke gewenste tijd bij de klant afgeleverd tot same day aan toe. Flexibiliteit is naast kwaliteit één van de redenen waarom vele relaties bij Hetraco afnemen. Van deze relaties komt ongeveer 30% uit het buitenland en dit groeit elk jaar verder door. Veel klanten van Hetraco werken over de hele wereld en daar worden de producten vervolgens ook geleverd.

Export landen

Wereldwijd |

Belangrijke exportlanden zijn | Zwitserland | China | Tsjechië | Finland | India

Ceo

Hetraco | Boris de Winkel